Īpašuma apdrošināšanas tirgus izpēte Latvijā - Biteniece, Linda (Latvijas Universitāte, 2015)
Autore bakalaura darbam izvēlējās tēmu „ Īpašuma apdrošināšanas tirgus izpēte Latvijā”, jo šis apdoršināšanas produkts ir viens no senākajiem un šobrīd pieprasītākajiem apdrošināšanas veidiem Latvijā. Bakalaura darba mērķis ir uz konkrētas apdrošināšanas sabiedrības īpašuma apdrošināšanas piedāvājuma ietekmējošo lielumu un noteikumu pamata izteikt secinājumus un izstrādāt priekšlikumus īpašuma apdrošināšanas piedāvājuma uzlabošanai. Lai sasniegtu mērķi darba autore izpētīja īpašuma apdrošināšanas pamatbūtību,vēsturi un ietekmējošos lielumus, veica finanšu analīzi starp 4 apdrošināšanas sabiedrībām, analizēja 4 apdrošināšanas sabiedrību īpašuma apdrošināšanas piedāvājumu konkrētam apdrošināšanas objektam, kas ietvēra prēmiju, pašrisku, apdrošinājuma summu un apdrošināšanas noteikumus. Izpētes procesā darba autore atklāja dažādus faktorus, kas ietekmē apdrošināšanas ņēmēja izvēli iegādājoties īpašuma apdrošināšanu un atklāja trūkumus izvēlētajās apdrošināšanas sabiedrībās un to apkopoja darba secinājumos un priekšlikumos.

The author for bachelor work has chosen the topic „Property insurance research in Latvia”, because, this insurance product is on of the oldest and .currently most demanded of latvian insurance. The aim of this bachelor work is to based on the concrete insurance company property insurance offer influence quantities and basic rules make submissions and to develop proposals for improve the supply of concrete property insurance. To reach the goal the author for bachelor work researched the fundamental, history and influencig valuables of property insurance, conducted a financial analysis between 4 chosen insurance companies, analyzed the 4 insurance companies offer property insurance for a particular insurance object, wich included a insurance premium, own risk, sum insured and insurance regulations. In the research process, the author discovered a variety of factors which affect the choice of the policyholder purchasing property insurance and revealed weaknesses in selected insurance companies and summarized the findings and proposals.
Property insurance market research in Latvia
Keywords: Ekonomika; īpašuma apdrošināšana; trūkumi; finanšu rādītāji; tirgus konkurence