Video analīzes pielietošana futbola treniņu procesā 6-8 gadus veciem bērniem - Salinieks, Ingus (Latvijas Universitāte, 2022)
Kvalifikācijas darbs: “Video analīzes pielietošana futbola treniņu procesā 6-8 gadus veciem bērniem”. Darba autors: Ingus Salinieks Darba vadītājs: Kaspars Kiris Kvalifikācijas darba mērķis ir izpētīt video analīzes pielietošanas iespējas un ieguvumus futbola treniņos 6 līdz 8 gadus veciem bērniem. Darbs sastāv no divām nodaļām un sešām apakšnodaļām. Pirmajā nodaļā autors veica literatūras izpēti, analizējot kā informācijas un komunikācijas tehnoloģijas mainījušas bērnu pasaules un mācību procesu, kādi ir nozīmīgākie faktori plānojot futbola treniņus 6 līdz 8 gadus veciem bērniem un kādu pienesumu var dot video analīzes pielietošana šajos treniņos. Otrā nodaļa ir veltīta empīriskajam pētījumam kurā tiek noskaidrots kā mainās treniņu process 6 līdz 8 gadus veciem bērniem pielietojot video analīzi. Pētījumā izvirzītā hipotēze: Video analīzes pielietošana futbola treniņos 6 līdz 8 gadus veciem bērniem paaugstina treniņu efektivitāti. Darbs sastāv no 32 lappusēm, 18 attēliem un 9 tabulām. Atslēgas vārdi: informācijas un komunikācijas tehnoloģijas, futbola treniņi bērniem, video analīze.

Qualification work: Application of video analysis in the process of football training for children aged 6 to 8 years. The author: Ingus Salinieks Supervisor: Kaspars Kiris The aim of the qualification work is to study the possibilities and benefits of using video analysis in football training for children aged 6 to 8 years. The work consists of two chapters and six subsections. In the first chapter, the author conducted a literature review analyzing how information and communication technologies have changed the world of children and the learning process, what are the most important factors in planning football training for children aged 6 to 8 and what contribution can make the use of video analysis. The second chapter is devoted to an empirical study that examines how the training process of children aged 6 to 8 years changes using video analysis. Hypothesis put forward in the study: The use of video analysis in football training for children aged 6 to 8 years increases the training efficiency. The work consists of 31 pages, 18 figures and 9 tables. Keywords: information and communication technologies, football training for children, video analysis.
Application of video analysis in the process of football training for children aged 6-8
Keywords: Sporta zinātne; informācijas un komunikācijas tehnoloģijas; futbola treniņi bērniem; video analīze; bērni no 6 līdz 8 gadiem