Latvijas pievienošanās Eiropas monetārai savienībai - iespējas un nosacījumi - Šilkovs, Igors (Latvijas Universitāte, 2009)
Diplomdarba tēma ir „Latvijas pievienošanās Eiropas monetārai savienībai – iespējas un nosacījumi”. Darba galvenais mērķis ir izpētīt Latvijas pievienošanās procesu Eiropas monetārajā savienībā. Diplomdarbs sastāv no trim nodaļām. Pirmajā nodaļā tiek apskatīta Eiropas monetārā savienība, tās dibināšanas vēsture, posmi, kā arī tiek noskaidrota Eiropas Centrālās bankas loma Eiropas monetārajā savienībā. Otrā nodaļa aptver Latvijas plānus integrācijai Eiropas monetārajā savienībā, kur tiek noskaidrota eiro ieviešanas organizatoriskā struktūra un kārtība Latvijā un eiro ieviešanas pamatprincipi un scenārijs. Trešajā nodaļā tiek apskatīta diplomdarba tēma Latvijas pievienošanās Eiropas monetārai savienībai – iespējas un nosacījumi, kur tiek izpētīta eiro ieviešanas ietekme uz ekonomiku un uzņēmējdarbību Latvijā, eiro ieviešanas sagaidāmā ietekme uz Latvijas iedzīvotājiem, kā arī tiek analizēta Māstrihtas kritēriju izpilde Latvijā. Analīzes un izpētes rezultātā darba autors nonāk pie secinājumiem un izstrādā priekšlikumus. Atslēgvārdi - Eiropas monetārā savienība, eiro, Eiropas centrālā banka, Māstrihtas kritēriji.

The theme of diploma thesis is “Accession of Latvia into European monetary union – possibilities and conditions”. The main goal of the thesis is to analyze an accession process of Latvia into European Monetary Union. The diploma thesis is composed of three parts. The first part is about European Monetary Union, its history and periods, where is established the role of European Central Bank in the Monetary Union. The second part is about Latvia’s plans of integration in the EMU where is established euro’s organizing structure and procedure in Latvia, euro’s fundamental principles and scenario. The third part is about Latvia’s accession to the European Monetary Union – possibilities and conditions, where is considered an effect of euro’s introduction to Latvia’s economics, entrepreneurship and Latvian residents, as well as analyze of the Maastricht criteria in Latvia. According to the analysis and research of literature and materials the author comes to conclusions and makes proposals. Keywords - European Monetary Union, euro, European Central Bank, Maastricht criteria.
Accession of Latvia into European Monetary Union - Possibilities and Conditions
Keywords: Ekonomika