Latvijas Republikas 11. Saeimas pastāvīgās delegācijas starptautiskajās organizācijās: darbības komunikatīvie aspekti (2011–2013) - Penka, Anete (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba tēma ir „Latvijas Republikas 11.Saeimas pastāvīgas delegācijas starptautiskajās organizācijās: darbības komunikatīvie aspekti (2011-2013)”. Izvirzītā hipotēze: 11. Saeimas visu pastāvīgo delegāciju komunikācija ar medijiem un sabiedrību (vēlētājiem) ir vāja, jo tā nav delegāciju locekļu prioritāte un saziņai nepietiekami tiek izmantotas mūsdienu tehnoloģiju un komunikācijas sniegtās iespējas. Teorētiskajā daļā apskatīts starptautisko attiecību, starptautiskās komunikācijas, starptautisko organizāciju un informācijas starptautiskās plūsmas jēdziens. Metodoloģijā izklāstītas darbam izvēlētās pētniecības metodes - kontentanalīze un daļēji strukturētās intervijas. Rezultātā noskaidrots, ka izvirzītā hipotēze tika daļēji apstiprināta. Atslēgas vārdi: starptautiskās organizācijas, starptautiskās attiecības, starptautiskā komunikācija.

Theme of bachelor work is „The permanent delegations of the 11th Saeima of the Republic of Latvia in international organizations: the communicative aspects of action (2011-2013)”. Hypothesis: communication of permanent delegations of the 11th Saeima with media and public (voters) is weak, because it is not a priority for members of delegations and there are insufficiently used modern communication technologies and opportunities for communicating. The theoretical part deals concept of international relations, international communication, international organizations and international flow of information. The methodology sets out selected research methods for work – content analysis and semi-structured interviews. Result of work shows that hypothesis is partly approved. Keywords: international organizations, international relations, international communication.
The permanent delegations of the 11th Saeima of the Republic of Latvia in international organizations: the communicative aspects of action (2011–2013)
Keywords: Komunikācijas zinātne