Cypress un Selenium automatizēto testēšanas rīku tehniskais salīdzinājums - ātrums un efektivitāte - Pastors, Edgars (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darbā "Cypress un Selenium automatizēto rīku tehniskais salīdzinājums – ātrums un efektivitāte" tiek veikta testēšanas rīku salīdzināšana. Darba gaitā tiek izpētītas dažādas testēšanas metodoloģijas, automatizētā testēšana un tās nozīme. Tiek detalizēti analizēti Cypress un Selenium testēšanas rīki. Darbs sastāv no četrām galvenajām nodaļām. Pirmajā nodaļā tiek apskatīta pieejamā literatūra par testēšanu, metodoloģijām un automatizēto testēšanu. Otrajā nodaļā tiek salīdzināti Cypress un Selenium rīki, balstoties uz tīmeklī pieejamajiem datiem. Trešajā nodaļā tiek praktiski pielietoti abi rīki, un iegūtie dati no testa koda tiek salīdzināti pēc izpildes ātruma un efektivitātes. Darba noslēgumā tiek veikti secinājumi, pamatojoties uz iegūtajiem datiem gan no literatūras apskata, gan praktiskās testēšanas ar Cypress un Selenium rīkiem. Bakalaura darbs ir uzrakstīts latviešu valodā, satur 8 tabulas, 10 attēlus, 9 grafikus. Darba apjoms kopā ar pielikumiem 52 lappuses un tika izmantoti 8 literatūras avoti tā izstrādei.

The bachelor's thesis "Technical comparison of Cypress and Selenium automated testing tools – speed and efficiency" compares testing tools. In the course of the work, various testing methodologies, automated testing and its importance are explored. Cypress and Selenium testing tools are analyzed in detail. The work consists of four main chapters. The first chapter reviews the available literature on testing, methodologies and automated testing. The second chapter compares Cypress and Selenium tools based on data available on the web. In the third chapter, both tools are put into practice, and the data obtained from the test code is compared in terms of execution speed and efficiency. At the end of the paper, conclusions are made based on the data obtained both from the literature review and practical testing with Cypress and Selenium tools. The bachelor thesis is written in Latvian, contains 8 tables, 10 pictures, 9 graphs. The volume of the work together with the appendices is 52 pages and 8 literature sources were used for its development.
Technical comparison of Cypress and Selenium automated testing tools – speed and efficiency
Keywords: Datorzinātne; Cypress; Selenium; Testēšana; Automatizācija