Hromatogrāfijas metodes izstrāde un validācija bromheksīna piemaisījumu noteikšanai Bromheksīna sīrupā ar augsti efektīvo šķidruma hromatogrāfijas metodi - Bogorads, Valters (Latvijas Universitāte, 2015)
Metodes izstrāde un validācija Bromheksīna piemaisījumu satura noteikšanai Bromheksīna sīrupā ar augsti efektīvo šķidruma hromatogrāfiju. Bogorads V., darba vadītāji Nakurte I., Dulmanis A. Maģistra darbs, 48 lapaspuses, 16 attēli, 27 tabulas, 18 literatūras avoti, 16 pielikumi. Latviešu valodā. Darbā ir veikta bromheksīna piemaisījumu satura noteikšanas metodes izstrāde un validācija ar augsti efektīvo šķidruma hromatogrāfiju. Apkopota literatūra par aktīvo vielu, tās analīzes metodēm, veikta metodes apstākļu optimizācija un validācija. AUGSTI EFEKTĪVĀ ŠĶIDRUMA HROMATOGRĀFIJA, BROMHEKSĪNA HIDROHLORĪDS, METODES IZSTRĀDE, VALIDĀCIJA.

Method developement and validation for determination of related substances of bromhexine in Bromhexine syrup. Bogorads V., supervisors Nakurte I., Dulmanis A. Master thesis, 48 pages, 16 figures, 27 tables, 18 literature references, 16 appendices. In Latvian. Method for determination of related substances of bromhexine in Bromhexine syrup with HPLC has been developed. Literature about active substance and it’s analysis methods has been summarised, optimisation of analythical method and validation has been performed. HIGH PERFORMANCE LIQUID CHROMATOGRAPHY, BROMHEXINE HYDROCHLORIDE, METHOD DEVELOPEMENT, VALIDATION.
Method development and validation for determination of related substances of bromhexine in Bromhexine syrup with high performance liquid chromatography
Keywords: Ķīmija; AUGSTI EFEKTĪVĀ ŠĶIDRUMA HROMATOGRĀFIJA; BROMHEKSĪNA HIDROHLORĪDS; METODES IZSTRĀDE; VALIDĀCIJA