Latvijas Bankas prezidenta un finanšu ekspertu līdzdalība publiskā viedokļa veidošanā eiro zonas jautājumos (2014. gads - 2015. gads) - Jerumane, Anete (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darbā „Latvijas Bankas prezidenta un finanšu ekspertu līdzdalība publiskā viedokļa veidošanā eiro zonas jautājumos (2014. gads – 2015. gads)” tiek pētīta Latvijas Bankas vadošo ekspertu līdzdalība publiskā viedokļa veidošanā eiro zonas jautājumos. Darba mērķis ir noskaidrot, kāda līdzdalība bijaun ir Latvijas Bankas prezidentam un finanšu ekspertiem publiskā viedokļa veidošanā jautājumos par eiro ieviešanu un eiro zonu. Teorētisko bāzi veido sabiedrisko attiecību teorija, viedokļu līderu un publiskā viedokļa teorijas un mediju attiecību teorija. Pētījumā noskaidrots, kuri Latvijas Bankas finanšu eksperti publiskā viedokļa veidošanā jautājumos par eiro zonu piedalās ekspertu lomās. Tie ir eksperti, kuriem mediju lietotāju publikās piemīt atzīta un uzticama viedokļu līdera slava un, kuri Latvijas Bankas eksperti interneta medijos un mediju žurnālistu publikās uzskatāmi par viedokļu līderiem eiro zonas jautājumos.

Bachelor thesis„The participation of the Governor and financial experts of Latvijas Banka in the formation of public opinion on issues related to the euro area (2014 - 2015)” focus on participaton of Latvijas Banka in the formation public opinion on issues related euro area. Paper’s goals is to find out the participations of the Governor and financial experts of Latvijas Banka in the formations of public opinion on issues related to the introduction of the euro and euro area. The theoretical part is based on public relations theory, opinion leaders and public opinion theory and media relations theory. Research discovers which of Latvijas Bank financial experts in the formation of public opinion on euro area issues participating in expert roles. They are experts who media users audience has recognized as trusted opinion leader fame and which Latvijas Bankas experts by internet media and media journalists are regarded as opinion leaders on issues related euro area.
The participation of the Governor and financial experts of Latvijas Banka in the formation of public opinion on issues related to the euro area (2014 - 2015)
Keywords: Komunikācijas zinātne; Latvijas Banka; eiro ieviešana; eiro zona; publiskais viedoklis; viedokļu līderi