Markiona iespaids uz Jaunās Derības kanona tapšanu - Giļdejeva, Kristīna (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba nosaukums ir Markiona iespaids uz Jaunās Derības kanona tapšanu. Bakalura darba tēze : Markiona mācība paātrināja Jaunas Derības kanona tapšanu. Tēma bakalaura darbam ir izvelēta, lai saprastu kanona veidošanās iemeslus un Markiona lomu kanona tapšanas procesā. Darba mērķis ir saprast, vai Markiona mācība bija vienīgais un galvenais faktors, kāpēc kanona noformēšanas process paātrinājās.

The title of the Paper is Marcion’s Influence on the New Testmament Canon forming. The thesis of the Paper is : The Canon of the New Testament was fastened because of Marcion’s teaching. The topic was chosen to understand the reasons of canon’s development and Marcion’s influence on that development. The goal of the Paper is to understand, if Marcion’s teaching was the only factor of influence on the fastening of the canon forming.
Marcion's Influence on the New Testament Canon Forming
Keywords: Teoloģija un reliģiju zinātne