Kultūras komunikācija interneta medijos: interneta portāla Satori.lv analīze (2003-2015) - Misiņa, Natālija (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba „Kultūras komunikācija interneta medijos: interneta portāla Satori.lv analīze (2003–2015)” pētnieciskie jautājumi ir par Satori.lv satura attīstības un maiņas tendencēm 12 gadu garumā. Pētījums balstīts uz Garija Vennela (Garry Whannel) triangulāro shēmu, kas tika modificēta, pielāgojot to minētā portāla pētniecībai. Shēmas elementu aizvietošana un tālāka noteikšana notiek, izmantojot rāmējuma analīzi, taču ar kontentanalīzi sistematizēts rakstu kopējais raksturojums un dalījums pēc žanra. Pētījuma mērķis ir uzzināt, vai un kā no pirmsākumiem ir/nav mainījusies portāla materiālu tematika, vai ir kādas tēmas pārsvars konkrētajā laikā. Pētījumā tiks izmantoti materiāli, sākot ar 2003. gadu (portāla darbības sākums) līdz 2015. gadam. Šajā laika posmā publicētie darbi analizēšanai izvēlēti pēc principa gada pirmais mēnesis (janvāris) un gada otrā puse (septembris). Septembris tiek izvēlēts kā jaunas sezonas sākums pēc vasaras. Darba autore apskatījusi visas janvāra un septembra mēneša publikācijas. Apkopjot datus ar rāmējuma metodi atbilstoši Vennela shēmai, noteikta portāla veidošanas tendence. Atslēgas vārdi: interneta portāls, kultūras komunikācija, Garija Vennela triangulārā shēma, Satori.lv

The research questions of the Bachelors thesis „Culture communication in internet media: internet portal Satori.lv analysis (2003-2015)” are, whether Satori.lv has changed and adjusted its content for the past 12 years. The research is based on Garry Whannels triangle scheme, which has been modified, to adjust it for the research of the site. The replacement of certain elements of the scheme and further determination is done by using the framing analysis, whereas the general article characterization and division into genres is done by using the content analysis. The aim of the research is to determine whether the theme of the articles published on the site has or has not changed since the inception and what is the overall theme in the particular period of time. The time of publishing for articles used in the research ranges from 2003 (the time the site started operating) to 2015. The works published during this period of time have been chosen by the principle – the first month of the year (January) and the second half of the year (September). September has been chosen as the start of the new season, after the summer. The author of this thesis will look into all of the articles published during January and September. By gathering the data, the tendency of the site will be determined. Key words: Satori.lv, Internet site, culture communication, Garry Whannels triangle scheme, media.
Culture communication in internet media: internet portal Satori.lv analysis (2003-2015)
Keywords: Komunikācijas zinātne; interneta portāls; kultūras komunikācija; Garija Vennela triangulārā shēma; Satori.lv