Eiropas valstu imigrantu un citu iedzīvotāju apmierinātības ar dzīvi salīdzinājums - Ždanoviča, Anna (Latvijas Universitāte, 2011)
Darba tēma ir Eiropas valstu imigrantu un citu iedzīvotāju apmierinātības ar dzīvi salīdzinājums. Mērķis ir salīdzināt Eiropas valstu imigrantu un citu iedzīvotāju apmierinātību ar dzīvi, izmantojot respondentu subjektīvus un objektīvus dzīves novērtējumus. Darbā ir pētītas apmierinātības ar dzīvi mērījumu veidi, subjektīvās labklājības teorijas, pamatiedzīvotāju un imigrantu apmierinātību ar dzīvi ietekmējošie faktori. Darbs var būt noderīgs valsts politiku veidotājiem efektīvas imigrantu integrācijas programmu, kas būtu orientētas uz apmierinātības ar dzīvi uzlabošanu, izstrādāšanai un īstenošanai. Darbs satur 8 tabulas, 3 attēlus 59 lappusēs. Rakstot darbu, tika izmantoti 46 literatūras avoti. Atslēgvārdi: apmierinātība ar dzīvi, imigrants, pamatiedzīvotājs.

The subject of the thesis is „The comparison of immigrants` and natives` life satisfaction levels in some European countries”. The object is to compare immigrants` and natives` life satisfaction, using objective factors and subjective evaluation of life of respondents. The paper deals with analysis of life satisfaction measurement approaches, subjective well-being theories, factors influencing life satisfaction of natives and immigrants. The paper can be used by European countries` governments in developing different effective integration programs aimed to improving life satisfaction of immigrants. The paper consists of 8 tables, 3 images on 59 pages. 46 sources of information are used as references. Key words: life satisfaction, immigrants, natives.
The comparison of immigrants and natives' life statisfaction in some European countries
Keywords: Ekonomika