SIA “H&M Hennes & Mauritz” finanšu analīze - Ladiga, Viktorija (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darba tēma ir SIA “H&M Hennes & Mauritz” finanšu analīze. Uzlabojoties ekonomiskajai situācijai Latvijā, pieaug arī cilvēku algas un patēriņš dažādās mazumtirdzniecības nozarēs. Regulāra finanšu analīzes veikšana uzņēmumā spēj palīdzēt laicīgi noteikt riskus un tos novērst, kā arī sniegt ieskatu uzņēmuma nākotnē un novērtēt uzņēmuma attīstību. Darba mērķis ir, analizējot uzņēmuma “H&M Hennes & Mauritz” finanšu pārskatus, raksturot uzņēmuma pašreizējo attīstības līmeni un piedāvāt priekšlikumus finansiālās situācijas uzlabošanai. Darbā tiek noskaidroti uzņēmuma galvenie konkurenti, salīdzināti finanšu analīzes rādītāji. Bakalaura darbs izstrādāts latviešu valodā un tā apjoms ir 70 lpp. Tas ietver 8 attēlus, 25 formulas, 7 tabulas, 41 izmantotās literatūras avotus. Darbā ir 18 pielikumi.

The subject of the bachelor's thesis is financial analysis of H&M Hennes & Mauritz Ltd. As the economic situation in Latvia improves, salaries and consumption in various retail sectors also increase. Regular financial analysis of the company can help to identify and eliminate risks in a timely manner, as well as to provide insight into the future of the company and to evaluate the development of the company. The purpose of thesis is to analyze the financial statements of the company “H&M Hennes & Mauritz” and to describe the current level of development of the company and to offer proposals for financial improvement. The paper identifies the company's main competitors, compares financial analysis indicators. Bachelor thesis is written in Latvian and its volume is 70 pages. This includes 8 images, 25 formulas, 7 tables, 41 references. The bachelor thesis includes 18 attachments.
Financial analysis of H&M Hennes & Mauritz Ltd
Keywords: Ekonomika; finanšu analīze; finanšu rādītāji; bilance; peļņas vai zaudējumu aprēķins; SIA “H&M Hennes & Mauritz”