Īpaši aizsargājamās dabas teritorijas kā instruments lauku reģionu attīstībai – Ziemeļvidzemes piemērs - Vīndedze, Laura (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darbā „Īpaši aizsargājamās dabas teritorijas kā instruments lauku reģionu attīstībai – Ziemeļvidzemes piemērs” analizēti īpaši aizsargājamo dabas teritoriju un lauku reģionu attīstības plānošanas procesi, to savstarpējā mijiedarbība un noteiktas plānošanas procesu paralēlās attīstības problēmas. Balstoties uz dokumentu analīzi un empīrisko pētījumu līdzšinējās Latvijas ĪADT un lauku attīstības plānošanas integrācijas prakses novērtēšanai Salacgrīvas, Valkas un Apes novados, izmantojot gadījumu analīzes metodi un intervējot mērķgrupu pārstāvjus, izstrādātas vadlīnijas īpaši aizsargājamo dabas teritoriju un lauku reģionu sociāli ekonomiskās attīstības savstarpējai integrācijai. Maģistra darbs izstrādāts 8 nodaļās un 16 apakšnodaļās uz 152 lpp. (neskaitot titullapu, anotācijas latviešu un angļu valodā un pielikumus). Darbā ietvertas 3 tabulas, 9 attēli un 4 pielikumi, minētas atsauces uz 112 dokumentiem un informācijas avotiem.

Master thesis „Specially protected nature areas as an instrument for rural development –North-Vidzeme example” analyzes development planning processes of rural areas and specially protected nature areas, their interaction and defines issues of parallel development planning proceses. On the basis of research of the former integration of specially protected nature areas and rural development planning practices in Latvia - analysis of documents and empirical research – case studies of Salacgrīva, Valka and Ape counties, including structured and semi structured interviews with representatives of target groups, guidelines for mutual integration of specially protected nature areas and rural socio-economic development are elaborated. The master thesis consists of 8 chapters and 16 subchapters on 152 pg., as well as 3 tables, 9 figures and 4 annexes. References are made on 112 documents and sources of information.
Specially Protected Nature Areas as an Instrument for Rural Development – North-Vidzeme Example
Keywords: Vides pārvaldība