Resocializācijas mērķu sasniegšana nodarbinot ar brīvības atņemšanas sodu notiesātos - Deruma, Laila (Latvijas Universitāte, 2016)
Ar brīvības atņemšanas sodu notiesātu personu nodarbināšana brīvības atņemšanas soda izciešanas laikā ir viens no normatīvajos aktos paredzētajiem veidiem kā veiksmīgi izdarīt personas resocializāciju. Ir svarīgi īstenot pēc iespējas efektīvāku notiesāto personu resocializāciju, lai veicinātu šo personu pievēršanos likumpaklausīgam dzīvesveidam un novērstu atkārtotu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu. Personas, kuras izcieš brīvības atņemšanas sodu var sasniegt resocializācijas mērķi pamatojoties uz vairākiem nodarbinātības aspektiem, kā arī nodarbinātībai pozitīvi ietekmējot citus resocializācijas veidus. Nodarbinātība nav universāls risinājums un ir jāņem vērā, ka šis resocializācijas veids ne vienmēr ir piemērojams visiem ieslodzītajiem dažādu apsvērumu dēļ.

The employment of incarcerated persons during their sentence, according to law, is one of the ways to successfully achieve the goals of resocialization. It is important to implement as effective a strategy as possible, in order to further adoption of a lawful lifestyle among formerly incarcerated persons and prevent repeat offences. It is possible to achieve the goal of resocialization through several aspects of employment in this particular environment and employment during incarceration can positively affect other means of resocialization. Employment during incarceration is not a universal solution and there are cases where it cannot be applied for different reasons.
The achievement of the goals of resocialization through employment of incarcerated persons
Keywords: Juridiskā zinātne; Resocializācija; brīvības atņemšana; notiesātie; nodarbinātība; noziedzīgu nodarījumu recidīvs