Rīgas poētiskā dokumentālā kino naratīvs 20. gs. 60.–70. gadu filmās - Kovaļeviča, Valērija (Latvijas Universitāte, 2018)
Izstrādātā bakalaura darba nosaukums ir “Rīgas poētiskā dokumentālā kino naratīvs 20. gs. 60.–70. gadu filmās”. Pētījuma problēma ir noskaidrot pazīmes, kas veido Rīgas poētiskā dokumentālā kino naratīvu. Darba mērķis ir izšķirt un apkopot Rīgas poētiskā dokumentālā kino stila naratīvu veidojošās pazīmes 20. gs. 60.–70. gadu filmās. Teorētisko pamatojumu veido naratīva teorija, kinomāksla, Latvijas PSR 20. gs. 60. gados un dokumentālā kino attīstība tajā, un Rīgas poētiskais dokumentālais kino. Pētījumā izmantotas kvalitatīvās pētniecības metodes, kā naratīva analīze (pēc trīs cēlienu struktūras), kvalitatīvā kontentanalīze un daļēji strukturēta intervija. Rezultāti liecina, ka Rīgas poētiskā dokumentālā kino 20. gs. 60.–70. gadu filmu naratīvu veido tēlainība, aizkadra teksta intimitāte, sociālā aktualitāte un reportāžas iezīmes. Atslēgas vārdi: Rīgas poētiskais dokumentālais kino, Latvijas PSR, naratīvs, trīs cēlienu struktūra

The title of the bachelor thesis is “The narrative of Riga poetic documentary cinema in films of the 1960s and 1970s”. The research problem is to ascertain characteristics forming the narrative of Riga poetic documentary cinema. The main concern is to separate and sum up characteristics that form the narrative of Riga poetic documentary cinema in films of the 1960s and 1970s. The theoretical framework is based on narratology, history of film, Soviet Latvia in 1960s and its documentary film, Riga poetic documentary cinema. The empirical research is based on narrative analysis using three-act structure, qualitative content analysis and semi-structured interview. Results of the research show that imagery, intimacy of the voice-over, actuality of social context and reporting form the narrative of Riga poetic documentary cinema films of the 1960s and 1970s. Key words: Riga poetic documentary cinema, narrative, three-act structure
The narrative of Riga poetic documentary cinema in films of the 1960s and 1970s
Keywords: Komunikācijas zinātne; Rīgas poētiskais dokumentālais kino; Latvijas PSR; Naratīvs; Trīs cēlienu struktūra