Aprobežotu aizgadības tiesību atjaunošana un bērna vislabāko interešu mijiedarbība. - Vilde, Karlīna Anda (Latvijas Universitāte, 2020)
Bērna vislabāko interešu aizsardzība aprobežotu aizgādības tiesību atjaunošanas gadījumos ir aktuāla tēma mūsdienās, jo mainās sabiedrības vērtības un uzskati par labvēlīgas vides nodrošināšanu bērnam. Savukārt institūcijām, kas nodrošina bērna tiesību aizsardzību, visos gadījumos, kad ir apdraudēta bērna labklājība, jānodrošina bērna vislabākajām interesēm atbilstoša rīcība un lēmumi. Bakalaura darba mērķis ir noskaidrot vai Latvijas normatīvo aktu regulējums aprobežotu aizgādības tiesību atjaunošanas jautājumos nodrošina bērna tiesību aizsardzību un bērna vislabākajām interesēm atbilstošu risinājumu. Problēmas pastāv aprobežotu aizgādības tiesību atjaunošanas regulējumā, kā arī regulējumā, kas nosaka bāriņtiesu priekšsēdētāju un locekļu ievēlēšanas kārtību un kas nosaka nepieciešamo sociālo pakalpojumu speciālistu skaitu katrā pašvaldībā. Iepriekšminētajām problēmām regulējumā darba autore piedāvā risinājumu.

Protecting the best interests of the child in cases of restoration of limited custody is a topical issue today, as society's values and views on providing a child-friendly environment are changing. In turn, institutions that ensure the protection of the rights of the child, in all cases where the welfare of the child is endangered, must ensure actions and decisions in the best interests of the child. The aim of the bachelor paper is to find out whether the regulation of Latvian law on the issues of renewal of limited custody rights ensures the protection of the rights of the child and a solution corresponding to the best interests of the child. There are problems in the regulation of the renewal of limited custody rights, as well as in the regulation that determines the procedure for electing the chairmen and members of orphans' courts and which determines the required number of social service specialists in each municipality. The author of the work offers a solution to the above-mentioned problems in regulation.
Renewal of restricted custody rights and best interests of the child.
Keywords: Juridiskā zinātne; bērna vislabākās intereses; bērna tiesības; aizgādības tiesības; aprobežošana; atjaunošana