Emigrācijas tendenču novērtējums Latvijā - Kaldovska, Viola (Latvijas Universitāte, 2013)
Darba mērķis ir izanalizēt starptautiskā darbaspēka migrāciju, un tā sekas Latvijas valsts attīstībā, kā arī izstrādāt priekšlikumus šo seku mazināšanai un problēmu risināšanai. Maģistra darbs sastāv no 3 nodaļām. Pirmā daļa būs teorētiskā daļa, kas aprakstīs migrācijas raksturojumu, migrācijas politiku, brīvo darbinieku kustību un migrācijas pamatnostādnes. Otrajā daļā tiks izanalizēta emigrācijas ietekme uz valstīm, darbaspēka migrācijas politiskais regulējums un tiek veikta emigrācijas kvantitatīvā analīze. Trešajā daļā tiks apskatītas migrācijas sekas Latvijas valsts attīstībā un Latvijas iedzīvotāju attieksme pret migrāciju, kā arī noskaidrotas iedzīvotāju migrācijas cēloņi un motivācija, un izstrādāti problēmas iespējamie risinājumi. Nobeigumā būs priekšlikumi un secinājumi, kas tiks balstīti uz darba gaitā veikto pētījumu. Hipotēzes pierādīšanai tiks veikta aptaujas metode, tiks veikti salīdzinājumi, grupēšanas un grafiskās metodes.

The aim is to analyze the international labor migration and its effects on the Latvian national development, and to develop proposals to mitigate this impact and challenges. The goal of masters work is to analyze the international labor migration and its effects on the Latvian national development, and to develop proposals to mitigate this impact and challenges. Thesis consists of three chapters. The first part is theoretical part describes the characteristics of migration, migration policy the free movement of workers and migration guidelines. In the second section, we analyzed the impact of emigration on countries of labor migration policy framework and is made emigration quantitative analysis. In the third section, we discussed the effects of migration on the development of the Latvian and Latvian national attitudes towards migration, and to clarify the causes and motivation of people to migrate and developed possible solutions to the problem. Finally, conclusions and proposals will
Latvian Emigration Trend Assessment
Keywords: Ekonomika