Ofšoru izveidošanas un piemērošanas aspekti starptautiskajā tirdzniecībā un nodokļu plānošanā - Cifanskis, Artjoms (Latvijas Universitāte, 2012)
Diplomdarba tēmas nosaukums ir „Ofšoru izveidošanas un piemērošanas aspekti starptautiskajā tirdzniecībā un nodokļu plānošanā”. Diplomdarba mērķis ir izpētīt ofšoru īpašības un beneficiārā īpašuma būtību, kā arī analizēt uz tiem vērstu pretdarbību efektivitāti. Darba pirmajā daļā tika apskatīta vēsturiskā izcelšanās, ofšoru definējums, nodokļu apiešana un izvairīšanās, starptautiskā nodokļu plānošana, beneficiārais īpašums, melnie saraksti un ofšoru klasifikācija, pielietojuma iespējas. Otrajā daļā tika aprakstīts uzņēmuma dibināšanas process izvēlētā ofšora jurisdikcijā. Trešā daļa veltīta starptautiskās nodokļu plānošanas shēmu piemēriem. Darba ceturtā daļā ir analizēta izvairīšanas no nodokļu maksāšanas novēršana. Secinājumi un priekšlikumi ir apkopoti darba nobeigumā.

Graduation paper title is „Aspects of registration and application of offshore companies in international tax planning and international trade”. The purpose of this work is to study the characteristics of offshore and the essence of beneficial ownership. The first part of the work is related to historical origin, definition of offshore, tax avoidance and evasion, international tax planning, beneficiary ownership, offshore blacklists and its classification, ways of application. The process of foundation of an offshore company is described in the second chapter. Different international tax planning schemes are scrutinized in the third part of graduation work. And finally, in the fourth part tax anti-avoidance measures are analyzed. Conclusions and suggestions are made in the last part of the graduation paper.
Aspects of registration and application of offshore companies in international tax planning and international trade
Keywords: Ekonomika