SIA “Apsaimniekotājs” personāla adaptācijas procesa pilnveides iespējas - Dubkeviča, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba autore: Kristīne Dubkeviča un nosaukums: SIA “Apsaimniekotājs” personāla adaptācijas procesa pilnveides iespējas. Darba mērķis, balstoties uz mūsdienu personāla vadības teoriju un pētījumiem, analizēt SIA “Apsaimniekotājs” adaptācijas procesu, tā sekmīguma faktorus, un izstrādāt ieteikumus personāla adaptācijas procesa pilnveidošanai. Darbs sastāv no trīs nodaļām. Pirmajā nodaļā izpētīta personāla adaptācijas būtība un svarīgākās nostādnes personāla vadības teorijā, kā arī personāla adaptācijas procesa sekmīgumu nosakošie faktori. Otrajā nodaļā sniegts pārskats par ārvalstīs un Latvijā veiktiem pētījumiem par personāla adaptācijas procesu un to ietekmējošiem faktoriem. Trešajā nodaļā analizēta SIA “Apsaimniekotājs” personāla adaptācijas norise un pētījumu rezultāti. Darba noslēgumā apkopoti galvenie secinājumi un priekšlikumi adaptācijas procesa pilnveidei. Darba būtiskākais secinājums: Prasmīga darbinieku adaptācija mazina jauno darbinieku kļūdas, samazina personāla mainību, veicina darbinieku iesaistīšanos un produktivitāti, līdz ar to, sekmē organizācijas izvirzīto mērķu sasniegšanu. Darbs apjoms 60 lapaspuses (ar pielikumiem 72 lapaspuses), tajā iekļauti 9 attēli un 1 tabula, pievienoti 4 pielikumi. Bibliogrāfiskā sarakstā ir 21 vienība. Atslēgas vārdi: personāla adaptācija, jauno darbinieku socializācija, darbā ievadīšanas process, darbinieka noturēšana, personāla mainība, apmierinātība ar darbu, organizācijas kultūra.

Bachelor’s paper author: Kristine Dubkevica and the name: Personnel adaptation process fulfillment possibilities at Ltd. “Apsaimniekotajs”. The aim of the work, based on modern personnel management theory and research, is to analyze the process of adaptation Ltd. “Apsaimniekotajs”, its success factors and to develop recommendations for improvement of the personnel adaptation process. The work consists of three chapters. The first chapter explores the essence of personnel adaptation and the most important positions in personnel management theory, as well as determinants of the success of personnel adaptation process. The second chapter gives an overview of the researches carried out abroad and in Latvia on the process of personnel adaptation and factors influencing it. The third chapter analyzes the process of personnel adaptation of Ltd. “Apsaimniekotajs” and the results of research. At the end of the paper, the main conclusions and proposals for improving the adaptation process are summarized. The main conclusion of the work: Proficient adaptation of employees reduces the mistakes of new employees, reduces staff turnover, promotes employee engagement and productivity, thus contributing to the goals of the organization. Work volume is 60 pages (with attachments 72 pages), it includes 9 pictures and 1 table and 5 attachments are added. Bibliographic list contains 21 units. Keywords: personnel adaptation, socialization of new hires, employee onboarding, employee retention, satisfaction with work, company culture.
Personnel adaption process fulfillment possibilities at Ltd."Apsaimniekotajs"
Keywords: Vadībzinātne; personāla adaptācija; jauno darbinieku socializācija; darbā ievadīšanas process; personāla mainība; apmierinātība ar darbu