Ostas termināļa SIA “Ventplac” saimnieciskās darbības izvērtējums un attīstības iespējas Ventspils brīvostā. - Grieze, Rolands (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darba autors: Rolands Grieze - Latvijas Universitātes profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programmas “Komercdarbība un uzņēmuma vadība” students. Bakalaura darba zinātniskais vadītājs: lektors, Mg. oec. Jānis Bisenieks Bakalaura darba tēma: “Ostas termināļa SIA “Ventplac” saimnieciskās darbības izvērtējums un attīstības iespējas Ventspils brīvostā.” Bakalaura darba mērķis: raksturot saimnieciskās darbības teorētiskos aspektus un analizēšanas metodes un balstoties uz iegūtajiem rezultātiem, analizēt uzņēmuma SIA “Ventplac” līdzšinējo saimniecisko darbību un izstrādāt secinājumus un priekšlikumus uzņēmuma darbības pilnveidošanai un attīstībai. Bakalaura darba uzdevumi: 1.Raksturot uzņēmuma darbības teorētiskos aspektus un analizēšanas metodes. 2.Analizēt SIA “Ventplac” darbību, izvērtējot svarīgākos iekšējās un ārējā vides faktorus. 3.Novērtēt būtiskākos SIA “Ventplac” finanšu rādītājus. 4.Veikt SIA “Ventplac” konkurētspējas un tirgus situācijas analīzi. 5.Raksturot situāciju nozarē un noteikt nozares attīstības tendences. 6.Izdarīt secinājumus un izstrādāt priekšlikumus uzņēmuma darbības pilnveidošanai un attīstībai. Pētījuma periods: no 2016. gada 1. janvāra līdz 2019. gada 31. oktobrim. Izmantoto avotu raksturojums: Vadībzinību un uzņēmējdarbības teorija, zinātniskā un profesionālā literatūra, publikācijas un nozares informācija, tai skaitā no interneta resursiem. Izmantoti LR likumdošanas normatīvie akti un SIA “Ventplac” nepublicētie materiāli. Atslēgvārdi: Saimnieciskā darbība, analīze, attīstības iespējas, ostas terminālis. Bakalaura darba saturs un apjoms: darbs sastāv no ievada, darba pamatdaļas 3 nodaļām un 11 apakšnodaļām, 16 secinājumiem un 3 priekšlikumiem. Darbā ievietotas 10 tabulas, 16 attēli un 8 pielikumi. Darba apjoms – 74 lpp. Izmantoti 67 literatūras u.c. avoti

Author of the bachelor’s thesis: Rolands Grieze - Student of the University of Latvia professional bachelor's degree program “Business and Management”. Supervisor of the bachelor’s thesis: lecturer, Mg. oec. Jānis Bisenieks Bachelor’s thesis: “Assessment of business performance and development options of the port terminal “Ventplac” LLC in the Ventspils freeport.” The objective of the bachelor’s thesis: to describe theoretical aspects of business activity and methods of analysis and, based on the obtained results, to analyze the business activity of Ventplac LLC so far, and to draw conclusions and proposals for improvement and development of business activities. Bachelor's thesis tasks: 1.Describe the theoretical aspects of company operations and methods of analysis. 2.Analyze the activities of Ventplac LLC, evaluating the most important internal and external environmental factors. 3.Evaluate the key financial indicators of Ventplac LLC. 4.Analyze “Ventplac” LLC competitiveness and market situation. 5.Characterize the situation in the industry sector and determine the tendencies of its development. 6.Draw conclusions and elaborate suggestions for improvement and development of the company. Study period: 1 January 2016 to 31 October 2019. Description of sources used: Management and business theory, scientific and professional literature, publications and industry information, including from Internet resources. Legislation of the Republic of Latvia and unpublished materials of Ventplac Ltd. Keywords: Economic activity, analysis, development opportunities, port terminal. Content and scope of the Bachelor thesis: The thesis consists of an introduction, 3 chapters and 11 subsections, 16 conclusions and 3 proposals. The paper contains 10 tables, 16 figures and 8 appendices. Thesis consists of 74 pages Sources and references used: 67
Assessment of business performance and development options of the port terminal “Ventplac” LLC in the Ventspils freeport.
Keywords: Uzņēmējdarbības vadība; saimnieciskā darbības analīze; attīstības iespējas; konkurences situācija; ostas terminālis