SIA KAZINO finanšu analīze un prognozes uz nākotni - Mihailova, Tatjana (Latvijas Universitāte, 2013)
Darba mērķis ir izvērtēt Sia “Kazino” finanšu rezultātus, izstrādātu ieteikumus uzņēmuma finanšu stāvokļa uzlabošanai,kā arī veikt prognozes uz nākotni. Darba teorētiskajā daļā tika izpētīta speciālā literatūra, finanšu analīzes metodes un rādītāju aprēķināšanas metodes, savukārt, darba praktiskajā daļā tiek dots konkrētā uzņēmuma vispārējais raksturojums, uzņēmuma finanšu pārskatu salīdzinošā analīze, uz reālu skaitļu bāzes, tiek aprēķināti finanšu analīzes veikšanai nepieciešamie rādītāji. Tika veikta finanšu rādītāju analīze, ar kuras palīdzību jau konkrētāk tiek spriests par uzņēmuma maksātspēju, finansiālo stabilitāti, aktīvu izmantošanas intensitāti, kā arī uzņēmuma rentabilitāti un bankrota iestāšanas iespējamību. Darbs sastāv no 72 lpp,22 tabulām,9 attēliem,21 formulam un ir pievienoti 9 pielikumi. Atslēgvārdi:Finanšu analīze,likviditāte,maksātspēja,rentabilitāte.

The objective of this thesis is to assess “Kazino’’ ltd financial results, make recommendations to improve the company's financial situation in future and make some predictions for the future as well. In theoretical part was explored specialized literature, financial analysis models and parameter estimation methods, while in the practical part of the thesis are given general description of the financial statements of “Kazino” ltd , and the comparative summary of financial reviews. There are calculations made from actual parameters, as a result indexes necessary for financial analysis are obtained. Was made ratio analysis, which can say about the company's ability to pay, financial stability, profitability of the company,and the bankruptcy. The thesis consists of 72 pages;22 tables;9 figures;21 formula and 9 appendices. Keywords: financial analysis, liquidity, insolvency, profitability .
KAZINO ltd financial analisys and predictions for future
Keywords: Ekonomika