I.Gončarova romāns „Parasts notikums”: sižets un kompozīcija - Ceļina, Elīna (Latvijas Universitāte, 2009)
Pētījuma mērķis ir noskaidrot I.A. Gončarova romāna kompozījas uzbūvi. Autors analizē daiļdarba sižeta līnijas veidošanas principus. Īpaša uzmanība ir veltīta dialogu uzbūvei. Darbs sastāv no divām daļām. Pirmā daļa veltīta darba tēmas teorētiskajam apskatam, otrā – analītisks pētījums, kura rezultātā tiek sniegtas atbildes uz darbā izvirzītajiem jautājumiem par romāna sižeta līnijas uzbūves principiem. Pētījums var būt interesants filologiem, kas nodarbojas ar līdzīgu problemātiku, kā arī lasītāji, kas interesējas par šādiem jautājumiem.

The aim of research is to disassemble a composite component of the Goncharov’s novel “Obyknovennaja istorija”. The author carries out the detailed analysis of subject construction of the novel. The special attention is given to consideration of dialogical turns. Work is divided on two parts – the first part has introduction of a character and contains the preliminary data necessary for the research, the second represents the analytical description. In this part tasks in riew on analysis of subject construction of the Goncharov’s novel “Obyknovennaja istorija” are consistently realized.
The Novel Obyknovennaja istorija by I. A. Goncharov: Plot and Composition
Keywords: Krievu filoloģija