Nozieguma mēģinājums - Kalneja, Jolanta (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba temats ir „Nozieguma mēģinājums”. Nozieguma mēģinājums ir nepabeigts noziedzīgs nodarījums un persona veicot nozieguma mēģinājumu apdraud ar Krimināllikumu aizsargātās intereses. Tiesu praksē pastāv problēmas nozieguma mēģinājuma kvalifikācijā, nošķirot pabeigto noziedzīgo nodarījumu, sagatavošanos noziegumam. Problēmas tiesu praksē pastāv arī tajos gadījumos, kad ir jānoskaidro citu jēdzienu nozīme, kurus lieto krimināltiesībās, tādejādi ietekmējot atbildību par nozieguma mēģinājumu. Bakalaura darba mērķis ir aplūkot nozieguma mēģinājuma institūta attīstību Latvijas Republikā, pētot normatīvos aktus, kas bija spēkā Latvijas teritorijā dažādos laika posmos. Darbā tiks aplūkota nozieguma mēģinājuma nošķiršana no pabeigta noziedzīga nodarījuma un sagatavošanās noziegumam, izmantojot Latvijas Republikas tiesu praksi. Tiks salīdzināts nozieguma mēģinājuma institūta regulējums Latvijas Republikā ar Spānijas, Igaunijas, Krievijas Federācijas, Vācijas un Austrijas, ietverto nozieguma mēģinājuma institūta regulējumu. Bakalaura darba ietvaros izvirzīts piedāvājums Krimināllikuma un krimināltiesību teorijas pilnveidošanai. Atslēgvārdi: nozieguma mēģinājums, nepabeigts noziedzīgs nodarījums, nošķiršana, attīstība, veidi.

The theme of the bachelor paper is "Attempted Crime." Attempted crime is unfinished criminal offense and the person carrying out an attempted crime threat to the interests protected by the Criminal Law. In the Judicial practice, there are problems of crime attempt qualification, distinguishing between the completed offenses, preparation for a crime. The judicial practice, there are problems of crime attempt qualification, distinguishing between the completed offense, preparation for a crime. The problems in judicial practice also exists cases where is necessary to examine the other sense of the word, which used is in criminal law, thus affecting the responsibility for an attempted crime. The purpose of Bachelor work is to look at the development of crime attempt Institute of Latvia, studying the laws and regulation in force in Latvian territory in different periods. Work will examine the attempted crime separation of the completed offense and preparing a crime using the Latvian Republic jurisprudence. It will be compared to the crime attempt to institute Latvian Republic to Spain, Estonia, the Russian Federation, Germany and Austria, contained in a crime attempt institute regulation. Bachelor's work within the framework of the offer is lodged and of the Criminal Law criminal theory improvement. Keywords: an attempted crime, unfinished criminal offense, separation, development, types.
Attempted Crime
Keywords: Juridiskā zinātne; nozieguma mēģinājums; nepabeigts noziedzīgs nodarījums; nošķiršana; attīstība; veidi