Pozitīvākais tīmekļa portāls Latvijā - Lagutina, Viktorija (Latvijas Universitāte, 2010)
Šī kvalifikācijas darba mērķis ir uzsākt projektu “Pozitīvākais portāls Latvijā”, saukts arī par “Jā.lv”. Projekta mērķis ir izstrādāt tīmekļa vietni, kas ļautu atviegloto gada ienākumu deklarācijas aizpildīšanu. Sistēmai arī jānodrošina ērta vadība, kontrolējot dažādus nepieciešamos parametrus, piemēram, neapliekamo ienākumu, lietotājiem attēlojamās pamācības u.c. Projekta īpatnību dēļ ir izvēlēts iteratīvais programmatūras dzīves cikls, šādā veidā koncentrējoties uz mērķi – atvieglota deklarācijas aizpilde un termiņu – 2011. gada februāri, smalkākās funkcijas izstrādi un plānošanu veicot darba gaitā.

The aim of this qualification work is to start project “The most positive web portal in Latvia”, also called “Jā.lv”. The aim of the project is to develop web portal, which would allow to make easier to fill yearly income statement. Also system needs to ensure comfortable management, controlling different needed parameters, as example, untaxed income, help, which would be shown to users, etc. Because of the projects peculiarities, iterative program life cycle is chosen, this way main focus is to aim – easier statement filling, and term – February, 2011, doing finer details development and planning in course of work.
The most positive web portal in Latvia
Keywords: Datorzinātne