Eiropas Savienības dalībvalstu ģimenes politikas salīdzinājums - Rakstiņa, Santa (Latvijas Universitāte, 2012)
Šajā bakalaura darbā ar nosaukumu „ES dalībvalstu ģimenes politikas salīdzinājums” tiek aplūkoti ģimenes sociālās aizsardzības ekonomiskie modeļi ES un ES loma ģimenes politikas īstenošanā. Darba mērķis ir izvērtēt ES īstenoto ģimenes sociālās aizsardzības politiku, kā arī izvērtēt ES dalībvalstu raksturīgākos sociālās aizsardzības modeļus ģimenes atbalsta jomā. Līdz ar to, pētnieciskais jautājums uz kuru tiek meklēta atbilde darba gaitā ir - vai koodrinācijas trūkums ES līmenī neveicina atšķirīgu nacionālo ģimenes politikas izveidošanos? Tādēļ, darba gaitā pēc izvirzītajiem ģimenes politikas analizēšanas kritērijiem tiek apskatītas piecas ES labklājības valstis – Skandināvijas, Kontinentālās, Anglo-Sakšu, Vidusjūras, Post-sociālisma valstis un šo valstu īstenotās ģimenes atbalsta programmas.

The bachelor's work title is ,,The comparison of the Family Policies of the EU Member States". The aim of the bachelor is to research the EU family policy and to evaluate and compare typical models of the national family policies of the EU member states.The main research question of the bachelor work is - doesn’t the absence of the united EU family policy and the lack of coordination of EU institutions encourages the development of the different national family policies of the EU member states? During the research the hypothesis of the bachelor’s work has been proved - the absence of the united EU family policy encourages the development of the different and not harmonized national family policies of the EU member states.
The comparison of the Family policies of EU Member States
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)