Trigonometrijas nozīme vidusskolas ģeometrijas kursā - Apine, Aiga (Latvijas Universitāte, 2006)
Diplomdarba mērķis ir parādīt trigonometrijas nozīmi vidusskolas ģeometrijas kursā, kā arī rast idejas tās interesantākai pasniegšanai, izmantojot trigonometrijas attīstības vēsturi un uzdevumus, kas cieši saistīti ar sadzīvi. Darbā tiek aplūkoti ģeometrijas uzdevumi pēc izglītības standartā noteiktajiem dokumentiem, šo uzdevumu risināšanas metodes, pielietojot zināšanas trigonometrijā. Kā arī izveidota statistika par valsts pārbaudījuma darbiem matemātikā no 1997. – 2005.gadam, izceļot ģeometrijas saistību ar trigonometriju. Trigonometrija neaprobežojas tik vien, kā ģeometrijas palīglīdzeklis, bet kalpo kā viena no pamatmetodēm ģeometrijas uzdevumu risināšanā.

The aim of my diploma paper is to approve the value of trigonometry in the secondary school geometry course, as well as to find ideas for its presentation. I try to operate the history of trigonometry development and lessons which are closely associated with social life. According to the documents determined by educational standards, in the work are examined geometrical exercises, the methods to solve them with knowledge of trigonometry. Also was created statistical data about the state test exercises in mathematics from 1997. to 2005. emphasizing geometry connection to trigonometry. Trigonometry is not only limited to geometry's auxiliary facility function which serves as one of basic methods to solve geometry exercises.
The meaning of trigonometry in secondary schools geometry course
Keywords: Pedagoģija