Uzņēmuma AS 4finance finanšu analīze - Korotinskis, Kirils (Latvijas Universitāte, 2019)
Uzņēmuma finanšu analīze dod iespēju pamatojoties uz finanšu pārskatu analīzes datiem novērtēt uzņēmuma darbību un informēt vadību par sekojošam izmaiņām un to rezultātiem. Finanšu analīzes datu kvalitātes atspoguļošana ir ļoti svarīga uzņēmuma vadībai, jo balstoties uz šiem datiem uzņēmumam var sniegt būtisku informāciju, kā arī signalizēt laicīgi par uzņēmuma kritiskiem rādītājiem un veikt to uzlabošanu. Ekonomiskos krīzes periodos efektīvu vadības lēmumu pieņemšana spēj uzlabot uzņēmuma situāciju un kontrolēt sasniegtos rezultātus. Efektīva uzņēmuma resursu izmantošana ilgtermiņa pariodā nodrošina tās īpašniekiem mērķu realizēšanu. Jebkura uzņēmuma finanšu darbībā ir svarīgi īpašniekiem pārzināt savus ieguvumus, to apmēru un to palielināšanas iespējām. Bakalaura darba mērķis bija veikt AS 4finance saimnieciskās darbības finanšu analīzi un un izstrādāt priekšlikumus finanšu radītāju uzlabošanai. Darba mērķa sasniegšanai risināti šādi uzdevumi: 1.Izpētīt finanšu analīzes teorētiskos aspektus; 2.Uzņēmuma AS 4finance pamatdarbības analīze; 3.Izvērtēt AS 4finance finanšu stāvokli un noteikt tās rezultātu uzlabošanas iepsējas. Bakalaura darbs ir strukturēts trīs daļās. Pirmajā daļā teorija, kura ietver literatūras izpēti un tā sastāv no finanšu analīzes metožu un paņēmienu svarīgākajiem raksturojumiem. Otrā daļā ir aprakstīta uzņēmuma saimnieciskā darbība. Trešā daļā ir aprakstīta detalizēta finanšu koeficienta analīze un pielietojamās metodes. Darbs sastāv no 58. lappusēm, 5. attēliem, 19 tabulām, 12 pielikumi un 26 izmantotas literatūras avotus.

The company's financial analysis makes it possible on the basis of financial statement analysis to estimate the company's operations and provide management with information about subsequent changes and their results. Showing the quality of financial analysis data is very important for business management, on the basis of these data, the company can provide relevant information and signalize if there are critical changes in company. It is important for the financial activities of any company to know their benefits, their size and the possibilities to increase them. The aim of the bachelor's thesis was to carry out financial analysis of economic activity of AS 4finance and to develop proposals for improvement of financial indicators. The following tasks have been addressed to achieve the goal: 1. To study theoretical aspects of financial analysis; 2. Analysis of the core business of AS 4finance; 3. Evaluate the financial position of AS 4finance and determine the improvement of its results. The bachelor thesis is structured in three parts. The first part of the theory, which includes literature research and consists of the most important characteristics of methods and techniques of financial analysis. The second part describes the company's economic activity. The third part describes the detailed analysis of the financial ratio and the methods used. Thesis consists of 58 pages, 5 figures, 19 tables, 12 annexes and 26 references
Financial analysis at company AS 4finance
Keywords: Ekonomika; finanšu analīze; uzņēmums; rādītāji; koeficients; analīze