SIA „Staburags” saimnieciskās darbības izvērtējums un attīstība - Valtere, Aija (Latvijas Universitāte, 2015)
Maģistra darba tēma: „SIA „Staburags” saimnieciskās darbības izvērtējums un attīstība”. Uzņēmuma saimnieciskās darbības analīze un tās izvērtējums ir svarīgs uzņēmuma vadībai, tas ļauj pieņemt pamatotus lēmumus uzņēmuma vērtības palielināšanai, ekonomiskās darbības efektivitātes paaugstināšanai. Maģistra darba mērķis: veikt SIA „Staburags” saimnieciskās darbības izvērtējumu un noteikt uzņēmuma attīstību. Maģistra darba pētījumu gaitā, darba autore konstatēja, ka SIA „Staburags” nav veikta produkcijas pašizmaksas kaukulācija un laikraksts tiek realizēts zem pašizmaksas. Darba nobeigumā darba autore izstrādāja priekšlikumus uzņēmuma saimnieciskās darbības attīstībai. Maģistra darba apjoms ir 97 lapas, tas satur 24 tabulas, 26 attēlus, 8 pielikumus un 49 literatūras avotus. Atslēgas vārdi: finanšu analīze, koeficienti, SVID analīze, pašizmaksas kaukulācija, budžets.

Theme of master’s thesis: “Economic activity assessment and development Staburags Ltd”. Analysis and assessment of company’s economic activity is important for company’s management, it helps to make fact based decisions to increase value of the company as well as to improve efficiency of economic activity. The goal of master’s thesis: Assessment of SIA „STABURAGS” economic activity and determination of company’s development. During the research, the author recognized that SIA „STABURAGS” hasn’t made the product cost calculation and the sales price doesn’t cover costs. At the end of the thesis author has placed the proposals to increase the economic efficiency. Master’s thesis contains 97 pages, 24 tables, 26 images, 8 attachments and 49 references. Keywords: financial analysis, factors, SWOT analysis, cost calculation, budget.
Economic activity assessment and development Staburags Ltd
Keywords: Ekonomika; finanšu analīze; koeficienti; SVID analīze; pašizmaksas kaukulācija; budžets