Priekšlaicīgu dzemdību izraisītu grūtniecības komplikāciju izvērtējums. - Rasiah Rasendramoorthy, Sandru (Latvijas Universitāte, 2017)
Cēlonis: Grūtniecības komplikācijas ir galvenie iemesli mātes un augļa mortality.Pregnancy komplikāciju mainās dažādās populāciju, BMI un vecuma grupā. Saskaņā ar Global Health observatoriju, kuri katru dienu 2015. gadā, aptuveni 830 sievietes nomira dēļ komplikācijas grūtniecības un bērna piedzimšanas. Tāpēc ir ļoti svarīgi, lai analizētu grūtniecības komplikācijas gan priekšlaicīgas dzemdības un normālu termiņa piegāde (vadības grupa). Mērķi: Pētījuma mērķis ir analizēt dažas grūtniecības komplikācijas un salīdzināt tos no priekšlaicīgas dzemdības un kontroles grupu, un salīdzināt tos ar vecuma grupu un ĶMI grupu. Materiāli un metodes: Pētījums modelis ietver datus, kas savākti no Riga's Dzemdību Archiev Rīgā, Latvijā. No januar 2016. til decembrī 2016. gada pētījums materiāls sastāv no divām grupas, priekšlaicīgas dzemdības grupā un kontroles grupā. Katra grupa sastāv no 100 pacientu. Grūtniecības komplikācijas tiek analizēti un salīdzināti ar abām grupām, un, salīdzinot atkal atbilstoši vecuma grupai 20-29,30-39,> 40 un ĶMI grupu 18.5-24.9,25-29.9,30-34.9 un> 35. Rezultāti:Kopējais pētījuma populācija ietvēra 200 pacientus ar 100 katrā mācību grupā. Starp 100 studiju iedzīvotāju priekšlaicīgas grupā, 58% piederēja vecuma grupā 30-39 un 45% piederēja ĶMI grupai 25-29.9. Kontroles grupā 53% piederēja vecuma grupā 30-39 un 52% piederēja ĶMI grupai 25-29.9. 28% priekšlaicīgas grupā bija preeklampsija un 17% bija placentas problēmas tā kā kontroles grupā 9% bija preeklampsija un 10% bija infekcijām. Secinājumi: 1. Pamatojoties uz iegūtajiem rezultātiem grūtniecības komplikācijas bija vairāk priekšlaicīgas dzemdības, salīdzinot ar kontroles grupu. 2. Priekšlaicīgas ir vairāk izplatīta vecumā 30-39 grupā un ĶMI grupas 25-29.9. 3. Pre-eklampsija bija vairāk izplatīta starp grūtniecības komplikācijas, kas priekšlaicīgi grupā un bija augstāks sastopamību vecuma grupā 30-39 un ĶMI grupai 25-29.9. 4. Infekcija bija vairāk izplatīta grūtniecības komplikācijas kontroles grupā un bija augstāks sastopamību vecuma grupā 30-39 un ĶMI grupas 30-34.9.

Background: Pregnancy complications are the main reasons for maternal and fetal mortality. Pregnancy complications vary in different populations, BMI and age group. According to Global Health Observatory by WHO every day in 2015, about 830 women died due to complications of pregnancy and childbirth. Therefore it is very important to analyze pregnancy complications in both preterm delivery and normal term delivery (control group). Objectives: The aim of the study is to analyze some pregnancy complications and compare them between preterm delivery and control group and compare them with age group and BMI group. Materials and Methods: The study model includes data collected from Riga´s Maternity Hospital Archive Riga, Latvia. From January 2015 till December 2015. Study material consists of two group, preterm delivery group and control group. Each group consists of 100 patients. The pregnancy complications are analyzed and compared with both groups and compared again in accordance with age group 20-29,30-39, >40 and BMI group 18.5-24.9,25-29.9,30-34.9 and >35. Results: The total study population included 200 patients with 100 in each study group. Among the 100 study population in preterm group, 58% belonged to age group 30-39 .In control group 53% belonged to age group 30-39. In Preterm group, 45% belonged to BMI group 25-29.9 and in control group 52% belonged to BMI group 25-29.9. 28 % in preterm group had pre-eclampsia and 17 % had placental problems whereas in control group 9 % had pre-eclampsia and 10 % had infections. Conclusions: 1.Based on the obtained results pregnancy complications was more in preterm delivery compared with control group. 2. Preterm is more prevalent in Age group 30-39 and BMI group 25-29.9. 3.Pre-eclampsia was more prevalent among the pregnancy complications in preterm group and had higher incidence in age group 30-39 and BMI group 25-29.9. 4.Infection was more prevalent the pregnancy complications in control group and had higher incidence in age group 30-39 and BMI group 30-34.9.
Analysis of pregnancy complications due to preterm birth
Keywords: Medicīna; Pregnancy complication; Preterm delivery; Normal term delivery; Preeclampsia; Placental Problems