Aktīvā tūrisma attīstības iespējas Zemnieku saimniecībā "Jaun-Ieviņas" - Borodina, Svetlana (Latvijas Universitāte, 2012)
Darbs sastāv no trim nodaļām. Pirmā nodaļa ir veltīta aktīvā tūrisma motivācijas, definīcijas, klasifikācijas un resursu izpētei kā arī aktīvā tūrisma maršrutu veidošanas teorētiskiem aspektiem, pievēršot uzmanību velomaršrutam un kājnieku tūrisma maršrutam. Otrajā nodaļā autore apskata Z/s „Jaun-Ieviņas” un to konkurentu raksturojumu, analizējot saimniecību tūrisma resursus, kā arī saimniecību priekšrocības un trūkumus. Trešajā nodaļā ir aprakstīti autores izstrādātie divi velomaršruti un dabas taka, kuros Z/s „Jaun-Ieviņas” ir kā sākumpunkts tā arī galapunkts. Darba beigās ir veikti secinājumi, kas balstīti uz veikto analīzi un aktīvā tūrisma izpēti, kā arī sniegti priekšlikumi, kas ļauj uzlabot Z/s „Jaun-Ieviņas” tūrisma darbību.

Paper consists of three parts. The first chapter is dedicated to active tourism motivation, definition, classification and resources researching, as well as active tourism routes planning theoretical aspects, concentrating on bicycle routes and hiking routes. In the second chapter the author examines „Jaun-Ieviņas” farm and competitors’ characteristics, analyzing tourism resources, as well as farms’ advantages and disadvantages. The third chapter describes two bicycle routes and nature trail developed by the author. The farm „Jaun-Ieviņas” is the point of dispatch and the destination. At the end there are some conclusions and suggestions which are based on analyses of active tourism in order to improve the development of active tourism in „Jaun-Ieviņas” farm.
Active tourism development in "Jaun-Ieviņas" farm
Keywords: Vadībzinātne