Māsu darba organizācija aprūpes slimnīcā - Kārkliņa, Iveta (Latvijas Universitāte, 2016)
Par to, kas ir kvalitatīva, cilvēciska aprūpe, katram ir sava izpratne, un tā atšķiras aprūpes devējam un aprūpes ņēmējam. Savu bakalaura darbu balstīšu uz to, ko par kvalitatīvu aprūpi uzskata aprūpes devēji, t.i., māsas, kā arī uz to, kas, pēc māsu domām, ir iemesli aprūpes kvalitātes izmaiņām diennakts dežūras laikā.Hipotēze: aprūpes slimnīcās pasliktinās māsas sniegtā aprūpes kvalitāte. Lai to pierādītu, veicu pētījumu ar mērķi: noskaidrot faktorus, kas ietekmē aprūpes kvalitātes izmaiņas aprūpes slimnīcās.Tika izmantota kvantitatīvā neeksperimentālā pētniecības metode. Kvalitatīvas aprūpes priekšnosacījums ir pacienta izglītošana, apmācība, informēšana. Atslēgas vārdi - darba organizācija, aprūpes slimnīcas

For what is a high-quality, humane care, everyone has his own understanding, and it is different employer care and care taker. His bachelor thesis will base on what about quality care care management believes, that is, sisters, as well as the fact that, after the sister's view, are the reasons for changes in the quality of care of day call laikā.Hipotēze: hospitals deteriorating quality of care provided by nurses. To prove it, I made a study with the aim: to find out the factors that influence the quality of care changes in care Hospital. Used for quantitative non-experimental research method. Quality of care is a prerequisite for patient education, training, information. Keywords - the organization of work, hospital care
Nurses working in hospital care organization
Keywords: Medicīna