Nepatiesa uzdošanās par apsūdzēto, liecinieku vai cietušo - Gradovska, Gunda (Latvijas Universitāte, 2022)
Autores ieskatā darba izvēlētais temats ir aktuāls, jo analizējot tiesu praksi ir novērojama atšķirīga Krimināllikuma 297. panta piemērošana. Bakalaura darba mērķis ir atrast iemeslu nepatiesas uzdošanās par apsūdzēto, liecinieku vai cietušo kvalificēšanas problemātikai, kā arī mēģināt atrast risinājumu, pēc kura varētu vadīties, lai netiktu pieļautas kļūdas turpmākajā šīs tiesību normas piemērošanā. Bakalaura darba ietvaros darba autore analizēs Krimināllikuma 297. panta vēsturisko attīstību, analizēs nepatiesas uzdošanās par apsūdzēto, liecinieku vai cietušo noziedzīgā nodarījuma sastāva analīzi, kā arī apskatīs ar noziedzīgā nodarījuma kvalifikācijas norobežošanas un nošķiršanas saistītos problēmjautājumus.

In the author's opinion, the chosen topic is relevant, because when analyzing court practice, a different application of Article 297 of the Criminal Law is observed. The aim of the bachelor's thesis is to find a reason for the problem of false pretense of qualification of the accused, witness or victim, as well as to try to find a solution that could lead to mistakes in the future application of this legal norm. Within the framework of the bachelor's thesis, the author will analyze the historical development of Article 297 of the Criminal Law, analyze false pretenses about the analysis of the composition of the accused, witnesses or victims, as well as the problems related to delimitation and segregation of criminal offenses.
False pretense of an accused, witness or victive
Keywords: Juridiskā zinātne; Krimināllikums; noziedzīgi nodarījumi pret jurisdikciju; nepatiesa uzdošanās; cietušais