Līvbērzes pagasta vēsture 1920. - 1949.g. - Kūma, Egita (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darbs „Līvbērzes pagasta vēsture 1920. – 1949. g.” ir pētījums par Jelgavas apriņķa Līvbērzes pagasta administratīvi teritoriālo iedalījumu, demogrāfisko situāciju, pārvaldi, saimniecisko un sabiedrisko dzīvi 20. gadsimta divdesmitajos – četrdesmitajos gados. Aptverot periodu pagasta vēsturē, kad vietējie zemnieki varēja apsaimniekot katrs savu zemes pleķīti – no agrārās reformas likuma pieņemšanas līdz masveida zemes kolektivizācijai, ir sasniegts darba mērķis – izpētīt Līvbērzes pagasta vēsturi laika posmā no 1920. līdz 1949. gadam.

A Bachelor paper „The history of rural district of Līvbērze 1920 – 1949” is research on administrative territorial division, demographical situation, administration, economical and social life of Līvbērze’s rural district in 1920s – 1940s. It covers time, when local rustics were able to have their own piece of land – from the beginning of agrarian reform till mass collectivization of the land. With it the aim – to explore and reflect the history of rural district of Līvbērze from 1920 till 1949 – is reached.
The history of rural district of Līvbērze 1920 - 1949
Keywords: Vēsture