Legāts mantojuma tiesībās - Kārkle, Arta (Latvijas Universitāte, 2022)
Autore izstrādātajā bakalaura darbā ir pētījusi legāta institūtu mantojuma tiesībās, analizējusi tā izpratni vēsturiskajā tvērumā un salīdzinājusi to ar mūsdienu tvērumu, tādējādi veicinot izpratni par legāta institūtu mantojuma tiesībās. Pētījuma gaitā tika analizēta Civillikuma Mantojuma tiesību daļa, kas attiecas uz legātiem, gan arī citiem tiesību institūtiem, kas ietekmē legāta tiesisko stāvokli. Pētījuma rezultātā darba autore ir nonākusi pie dažādiem secinājumiem, analizējusi būtiskās problēmas legāta institūtā, kā arī analizējusi autores ieskatā visinteresantāko no iespējamajiem legāta priekšmetiem, proti, vai nekustamais īpašums var būt legāta priekšmets.

The author has studied the Legaate Institute in the Bachelor’s work, analysed it in historical terms, and compared it to the curret scope, thereby raising awareness of the Legaate Institute in Heritage Rights. In the course of the study, the part of the Civil Law’s Heritage Rights, which applies to legatees, as well as to other legal institutes affecting the legal posotions of legate, was analysed. As a result of the study, the author has come to different conclusions, analysed the fundamental problems at the legate institutes, and analysed the most interesting of the legate items in the authors’s opinion, namely real estate can be a legate object.
Legate in inheritance law
Keywords: Juridiskā zinātne; legāts; legatārs; mantojuma atstājēja brīvās gribas izpausme; mantojuma tiesības