Konkurētspējas paaugstināšana degvielas mazumtirdzniecības uzņēmumā SIA "Lūcija" - Supe, Līga (Latvijas Universitāte, 2013)
Darba apjoms: 122 lapaspuses, 21 tabulas, 10 attēli un 8 pielikumi. Maģistra darba tēma – konkurētspējas paaugstināšana degvielas mazumtirdzniecības uzņēmumā SIA „Lūcija” Maģistra darba mērķis: izpētīt degvielas mazumtirdzniecības uzņēmuma SIA „Lūcija” konkurētspēju tirgū un izstrādāt reālus priekšlikumus un darbības plānus uzņēmuma konkurētspējas paaugstināšanai, kas saistīti ar kredītpolitikas un debitoru vadības izstrādi uzņēmumā. Darbs sastāv no trim daļā. Pirmajā daļā tiek apskatīta teorētiskā bāze, kas saistīta ar kredītpolitikas un debitoru parādu vadības modeļa izstrādi uzņēmumā. Otrajā daļā tiek apskatīta pētāmā uzņēmuma pozīcijas tirgū un finansiālie rādītāji. Trešajā daļā tiek izstrādāts konkurētspējas palielināšanas plāns, atklājot uzņēmuma vājās puses. Uz veikto pētījumu pamatu, autore izdara secinājumus un sniedz priekšlikumus sabiedrības turpmākai darbībai. Atslēgas vārdi: Kredītpolitika, debitoru parādu vadība, franšīze.

Page count: 122 pages, 21 tables, 10 images and 8 additions. Master's thesis: - Improving the competitiveness of retail fuel company "Lūcija" Ltd. Master's thesis objective: to explore retail fuel company "Lūcija" Ltd. market competitiveness and to develop realistic proposals and action plans to improve the competitiveness of the company in relation to credit and receivables management development in company. The work consists of three parts. In the first section: the theoretical basis relating to credit and receivables management model development in company. In the second section: investigated company's market position and financial performance. The third part is designed for competitiveness enhancement plan, revealing the company's weaknesses. On the basis of research, the author draws conclusions and make proposals for future action by the company. Keywords: Credit, accounts receivable management, franchising.
Competitiveness promotion in fule retail business company "Lūcija" Ltd
Keywords: Ekonomika