Audio-video atskaņotāju analīze un ātrdarbīga atskaņotāja izstrāde - Rubenis, Oskars (Latvijas Universitāte, 2008)
Darbs veidots par mūsdienās aktuālu datorprogrammu – audio un video failu atskaņotāju – analīzi un jauna ātrdarbīga atskaņotāja izveidi. Tā galvenā būtība ir apskatīt ar to saistītās problēmas, tehnoloģijas un risinājumus. Īpaša uzmanība tiek pievērsta kvalitatīva atskaņotāja izveidei gan no lietošanas, gan tehniskiem aspektiem. Darba gaitā tiek apskatītas esošās atskaņošanas programmas, izpētīti un izvērtēti šo programmu plusi un mīnusi. Tiek nostādīti mērķi, kādi jāsasniedz izveidojamajam atskaņotājam, izvēlētas atbilstošās tehnoloģijas un sākta jaunā atskaņotāja praktiska izstrāde.

The work is about nowadays generally known program type – audio and video file player – analyzing and new high-speed player development. Its main purpose is to survey entire problems, technologies and solutions involved with it. Special attention is turned to making highly usable and high quality player. Various existing players are reviewed and compared. Pros and cons of those are also evaluated. Goals of the new player are focused, technologies chosen and development already started.
Analysis of audio-video players and high-speed player development
Keywords: Datorzinātne