Inflācija Latvijā - Antoščenkova, Anna (Latvijas Universitāte, 2013)
Inflācija ir viens no svarīgākajiem rādītājiem, kas raksturo ikvienas valsts ekonomisko situāciju un skar visu sabiedrību kopumā. Latvijā inflācija ir ļoti mainīga un neparedzama. Par iemeslu tam ir daudzi dažkārt savstarpēji nesaistīti faktori. Darba galvenie uzdevumi ir izpētīt teorētisko materiālu par inflāciju, analizēt inflācijas struktūru un dinamiku un veidot prognozes. Bakalaura darba mērķis ir uz teorētisko materiālu un Latvijas inflācijas struktūras un dinamikas izpētes pamata, izstrādāt priekšlikumus inflācijas stabilizēšanai Latvijā. Pētījums ir izstrādāts 3 nodaļās un 11 apakšnodaļās, kā arī bakalaura darbam ir pievienoti darba autora secinājumi un priekšlikumi. Bakalaura darbā izmantota informācija no Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem, oficiāliem statistikas krājumiem, grāmatām un interneta resursiem. Darba autore ir izstrādājusi priekšlikumus, kā varētu saglabāt inflāciju mērenā līmenī. Atslēgvārdi: Inflācija,bezdarbs,inflācijas samazināšanas plāns,prognoze

Inflation is one of the most important indicators of each country's economic situation and it affects all the population. Latvian inflation is constatnly changing and it is very unpredictable. The reason for this are many factors, sometimes even unrelated. The main tasks are to explore the theoretical material about inflation, to analyze the structure and dynamics of inflation and create forecasts. The research aim is to develop proposals to stabilize the Latvian inflation on theoretical material and structure and dynamics analysis basics. The undergraduate work consists of 3 chapters and 11 sections, also it contains the author's conclusions and recommendations. In the research author uses information from the Latvian legislation, official statistics, books and web resources. The author has developed proposals on how to keep inflation at a moderate level. Keywords: Inflation, unemployment, inflation reduction plan, forecasts
Inflation in Latvia
Keywords: Ekonomika