Pamatlīdzekļu un krājumu novērtēšana, uzskaite un inventarizācija uzņēmumā SIA "X" - Rostkovska, Viktorija (Latvijas Universitāte, 2015)
Pamatlīdzekļu un krājumu novērtēšana, uzskaite un inventarizācijas kārtība būtiski ietekmē uzņēmuma darbības rezultātus, tā uzskaites nepilnības traucē uzņēmuma plānveidīgai darbībai.. Darba mērķis ir izpētīt un izstrādāt priekšlikumus pamatlīdzekļu un krājumu uzskaites politikai un inventarizācijas norises kartībai uzņēmumā SIA „X” Darbā tiek pētīta pamatlīdzekļu un krājumu novērtēšana, uzskaite, inventarizācijas būtība un norises kārtība uzņēmumā SIA „X”. Darba nobeigumā tiek apkopoti secinājumi un izstrādāti priekšlikumi pamatlīdzekļu un krājumu uzskaites uzlabošanai uzņēmumā. Darbs sastāv no ievada, četrām nodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem. Darba apjoms ir 67 lpp., tas satur 5 tabulas, 2 attēlus un 3 pielikumus.

Evaluation of fixed assets and stocks, accounting and inventory procedures make significant impact on the company's performance, accounting failures interfere company's systematic actions. The aim is to explore and develop proposals for fixed assets and stocks accounting policies and inventory procedure of the "X" company In the paper is analyzed an accounting of fixed assets and stocks, its inventories, inventory essence and procedures of the "X" company. In the summary the conclusions are summarized and proposals for fixed assets and inventory accounting improvement are developed for the company. The work consists of an introduction, four chapters, conclusions and proposals. The volume of work is 67 p., it contains 5 tables, 2 figures and 3 attachments.
Valuation accounting and inventory of fixed assets and stocks of the undefined enterprise
Keywords: Ekonomika; pamatlīdzekļi; krājumi; inventarizācija; uzskaite