Tūrisma sektora ietekme uz Latvijas IKP: analīze un perspektīvas - Šastakoviča, Ance (Latvijas Universitāte, 2025)
Tūrisma nozare šobrīd piedzīvo ievērojamas pārmaiņas, kas izpaužas tūristu ceļošanas paradumu transformācijā un tūrisma produktu piedāvājuma paplašināšanā. Tūrisma nozare spēlē nozīmīgu lomu ilgtspējīgas attīstības, ekonomiskās izaugsmes, nodarbinātības un dzīves kvalitātes uzlabošanas mērķu sasniegšanā. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt, kā tūrisma nozare ietekmē Latvijas ekonomikas attīstību un makroekonomiskos rādītājus, kas tieši ietekmē Latvijas IKP , kā arī sniegt ieteikumus nozares turpmākai izaugsmei un attīstībai. Lai sasniegtu izvirzīto mērķi, darbā noteikti vairāki uzdevumi: teorētiskās literatūras izzināšana, apkopot un izvērtēt statistiskos datus, veikt pētniecisko izpēti intervējot nozares speciālistus. Atslēgvārdi: tūrisms; tūrisma nozare; tūrisms Latvijā; ārvalstu tūrisms; IKP; tūrisma potenciāls; tūrisma attīstība

The tourism industry is currently experiencing significant changes, which are manifested in the transformation of tourist travel habits and the expansion of the offer of tourism products. The tourism industry plays an important role in achieving the goals of sustainable development, economic growth, employment and improvement of the quality of life. The aim of the bachelor's thesis is to study how the tourism industry affects the development of the Latvian economy and macroeconomic indicators, which directly affect the Latvian GDP, as well as to provide recommendations for the further growth and development of the industry. In order to achieve the set goal, several tasks have been set in the work: studying theoretical literature, collecting and evaluating statistical data, conducting research by interviewing industry specialists. Keywords: tourism; tourism industry; tourism in Latvia; foreign tourism; GDP; tourism potential; tourism development
The Impact of the Tourism Sector on Latvia's GDP: Analysis and Perspectives
Keywords: Ekonomika; Tūrisms; Tūrisma nozare; IKP; Tūrisms Latvijā; Ārvalstu tūrisms