Vīriešu viedoklis par urologa konsultāciju nozīmi veselības saglabāšanā - Rožkalne, Maija (Latvijas Universitāte, 2015)
Autors īstenoja kvalitatīvo pētījumu ar mērķi noskaidrot, kāds ir vīriešu viedoklis par urologa konsultāciju nozīmi veselības saglabāšanā. Pētījums veikts Latvijas lielpilsētā 2015.gada pavasarī, analizējot citu pētījumu statistikas datus, Latvijas likumdošanu, literatūras un interneta avotus, medicīnas speciālistu viedokļus, kā arī deviņu respondentu sniegtās mutiskās atbildes uz desmit atvērtiem identiskiem, secīgiem jautājumiem. Interviju laikā abpusēji vienojoties un ievērojot profesionālās ētikas principu – konfidencialitāti, veikti audioieraksti, kas transkribēti, kodēti, lai datu apstrādi veiktu izmantojot kontentanalīzi. Pētījuma noslēgumā secināts, ka vīrieši nepietiekami iesaistās savas veselības aprūpē.

The author carried out qualitative research with the aim to find out the male opinion of urologist consultations for the purpose of health preservation. The study was conducted during spring, 2015 in the big city of Latvia by analyzing statistical data of other studies, the Latvian law, literature, internet sources, and opinions of health professionals, in addition, nine of the respondents provided oral answers to ten identical open successive questions. During the interviews, subject to principles of professional ethics – a mutual agreement of confidentiality was made, audio recordings were conducted, then transcribed and coded to perform data processing using content analysis.
Men's views on the importance of preventive urological consultation to maintain health
Keywords: Medicīna; vīriešu uroloģija; dzimumu līdztiesība; Rojas māszinību teorija