Darbinieka civiltiesiskā un disciplinārā atbildība. - Cipulis, Kristers (Latvijas Universitāte, 2021)
Jebkurā brīdī slēdzot darba līgumu ir jāapzinās arī no darba tiesiskajām attiecībām izrietošās negatīvās sekas, kuras potenciāli var iestāties, tāpēc temats ‘’Darbinieka civiltiesiskā un disciplinārā atbildība’’ ir un būs nozīmīgs. Darba mērķis ir noskaidrot darbinieka civiltiesiskās atbildības robežas, to iespējamu problemātiku nākotnē un salīdzināt to ar disciplināro atbildību. Kā arī rast risinājumu saskatītajām problēmām. Darba mērķa sekmīgai sasniegšanai tika izmantoti normatīvie akti, ārvalstu un nacionālā literatūra, tiesu prakse. Darba izstrādes procesā autors nonāca pie vairākiem secinājumiem, galvenokārt, nav vēl skaidri saprotams kāds regulējums būtu piemērotāks attiecībā uz mākslīgā intelekta izraisītu kaitējumu, tāpat saskatāmi zināmi trūkumi darbinieka civiltiesiskās atbildības piemērošanā. Darbs sastāv no četrām daļām - darbinieka civiltiesiskās atbildības priekšnoteikumi, atbildības apmērs un pušu pienākumi, civiltiesiskā atbildība par mākslīgā intelekta izraisītu kaitējumu darba tiesībās, disciplināratbildība un tās nošķīrums no civiltiesiskās atbildības.

At any time when concluding an employment contract, it is also necessary to be aware of the negative consequences arising from the employment relationship, which can potentially occur, therefore the topic ‘’Employee’s civil and disciplinary liability’’ is and will be important. The aim of the work is to find out the limits of the employee’s civil liability, possible problems in the future and compare it with the disciplinary liability. As well as to find a solution to the problems identified. To succesfully achieve the goal of the work, normative acts, foreign and national literature, court practice were used. In the process of developing the work, author came to several conclusions, mainly, it is not yet clearly which regulation would be more appropriate for harm caused by artificial intelligence, there are also certain shortcomings in the application of the employee’s civil liability. The work consists of four parts – the proconditions for the employee’s civil liability, the extent of liability and obligations of the parties, civil liability for harm caused by artificial intelligence in labour law, disciplinary liability and its separation from civil liability.
Employee’s civil and disciplinary liability.
Keywords: Juridiskā zinātne; darbinieka atbildība; civiltiesiskā atbildība; disciplinārā atbildība; mākslīgais intelekts; darba tiesības