Vārdu atpazīšanas laiks dažādās vecuma grupās - Rjabceva, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbs ir uzrakstīts latviešu valodā, datorsalikumā uz 37 lapām. Tas satur 35 attēlus, 1 pielikumu un atsauces uz 23 literatūras avotiem. Darba mērķis: Kā mainās pētījuma dalībnieku spēja atpazīt dažāda garuma vārdus atkarībā no vārdu rādīšanas ilguma. Eksperimenta dalībnieki: 37 skolēni, no kuriem 10 ir 2. klases skolēni, 9 ir 4. klases skolēni, 8 ir 6. klases skolēni un 10 ir 8. klases skolēni. Metode: Datorizēta programma, kas secīgi nomaina dažāda garuma vārdus parādot tos 60 – 960 ms. Dalībnieks atbildi ievada programmā, un datu fails fiksē to. Rezultāti: Vārdu atpazīšanas spējas dažādās vecuma grupās ir atšķirīgas. Taču pieaugot vecumam, vārdu atpazīšanas spēja palielinās un tam nepieciešamais laiks kļūst īsāks. Atslēgas vārdi: vārda atpazīstamība, vārda garums, vārda atpazīšanas laiks.

The Bachelor Thesis is written in Latvian on 37 pages. It contains 35 images, 1 appendix and 23 references to literature sources. Objective: How does the research participants ability to recognize different lenght of words changes depending from time of words displaying. Participants of the experiment: 37 pupil, of whom 10 are from second class, 9 from fourth class, 8 from sixth class and 10 from eighth class. Method: Computer – based program, which in turn is replaced by a different length words by showing them 60 – 960 miliseconds. Participant write in program answer and data file fixed them. Results: Ability of word recognition is varied in different age groups. With increasing age, ability of word recognition increase too and needed time to recognize become shorter. Key words: word recognition, word length, time of word recognition.
Word recognition time in different age groups
Keywords: Fizika