Krājumi, to uzskaite un analīze SIA "Artisan D Group" - Viļčinska, Jekaterina (Latvijas Universitāte, 2020)
Maģistra darba temats „Krājumi, to uzskaite un analīze SIA „Artisan D Group” ir aktuāls, sakarā ar krīzes ietekmi uz Latvijas tirgu. Lai uzņēmums attīstās, uzņēmējam ir pareizi jāpārvalda krājumi un apgrozāmais kapitāls kopumā. Darba mērķis ir, pamatojoties uz Latvijas un ārvalstu speciālistu teorētiskajām atziņām par krājumu uzskaiti un analīzi, izpētīt un analizēt uzņēmuma SIA „Artisan D Group” krājumu novērtēšanas un uzskaites metožu pielietošanu, kā arī krājumu kontroli un analīzi un izstrādāt priekšlikumus konstatēto nepilnību novēršanai SIA „Artisan D Group”. Maģistra darbā pētītas SIA „Artisan D Group” lietotās krājumu novērtēšanas un uzskaites metodes, to nepilnības un problēmas, kuru risināšanai autore izstrādājusi virkni priekšlikumu.

The theme of the Master's paper “Inventories, their accounting and anlysis “Artisan D Group” Ltd is relevant, due to the impact of the crisis on the Latvian market. The entrepreneur must properly manage the inventories and floating capital in general in order to fuel company growth. The aim of the work is to study and analyze the application of inventory assessment and inventory accounting methods of "Artisan D Group" Ltd, based on the theoretical findings of Latvian and foreign specialists in reference to inventory accounting and analysis, as also inventory control and analysis, and to develop proposals for elimination of identified deficiencies in SIA Artisan D Group”. In the Master's paper was researched the inventory assessment and inventory accounting methods of "Artisan D Group", their imperfections and problems, for the solving of which the author has developed a number of proposals.
Inventories, their accounting and analysis "Artisan D Group" Ltd.
Keywords: Ekonomika; krājumi; krājumu novērtēšanas metodes; krājumu uzskaites metodes; krājumu analīze