Godu telpas Latvijas viensētās - Meškovska, Edīte (Latvijas Universitāte, 2017)
Novērtēt atstāto un bieži vien degradējušos viensētu mantojumu un rast iespēju atdzimt jaunai funkcijai ir mūsdienu aktualitāte. Tā saglabājot vēstures liecības un panākot to attīstību. Godu telpas izveide vēsturiskā Latvijas viensētas saimniecības ēkā ir radošs veids kā atklāt un papildināt šo ēku unikalitāti un šarmu. Šī bakalaura darba galvenais mērķis ir godu telpas interjera dizaina projekta izveide Latvijas viensētā. Darba uzdevumi ir veikt teorētiskās literatūras un saistošo dokumentu analīzi par latviešu īpašumu un dzīvesvietu, Latvijas viensētām, godu tradīcijām senatnē un mūsdienās. Veikt salīdzinošo pētījumu par Latvijas viensētu godu telpu interjera izveides principu īstenošanu. Izstrādāt pilnu interjera dizaina projektu godu telpai Latvijas viensētā, balstoties uz teorētiskās un pētnieciskās darba daļas apkopoto informāciju.

To evaluate abandoned and often degraded homestead heritage and to find them a new function is nowadays actuality. By doing that, it is possible to maintain historical evidence and ensure their development. Celebration premise creation in historical Latvian homestead is creative way how to discover and improve uniqueness and charm of these buildings. Graduation paper main goal is interior design development of Latvian homestead celebration premise. Author set work assignments – to analyse theoretical literature and documents of Latvian property and residence, Latvian homesteads, celebration traditions in past and present as well as make comparative research of the interior creation principles in Latvian homestead celebration premises. Author developed interior design for celebration premise in Latvian homestead, based on the gathered information from theoretical and empirical part of the graduation paper.
Celebration premises in Latvian homesteads
Keywords: Mākslas zinātne; Viensētas; Godi; Godu telpas; Svinības