Tukuma novada kā tūrisma galamērķa piedāvājuma attīstība un virzīšana starptautiskā tūrisma tirgū - Krīgerte, Endija (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darbs “Tukuma novada kā tūrisma galamērķa piedāvājuma attīstība un virzīšana starptautiskā tūrisma tirgū”. Bakalaura darba mērķis ir, pamatojoties uz tūrisma galamērķu mārketinga teorētisko aspektu izpēti, Tukuma novada tūrisma potenciāla un virzīšanas instrumentu izpēti un analīzi, kā arī veiktā pētījuma rezultātiem, izstrādāt ieteikumus Tukuma novada virzīšanai starptautiskajā tūrisma tirgū. Darba struktūra sastāv no trim daļām, secinājumiem un priekšlikumiem. Darba pirmajā daļā tiek apskatīti teorētiskie aspekti par tūrisma jēdzienu, tūrisma galamērķa mārketingu un tūrisma produkta elementiem. Darba otrajā daļā tiek pētīts un analizēts Tukuma novada kā tūrisma galamērķa potenciāls, izvērtēts Tukuma novada tūrismu produktu piedāvājums. Darba trešajā daļā autore noskaidro darbā pētāmā Tukuma novada tūrisma potenciālu, veicot aptauju un intervijas ar Tukuma novada tūrisma ekspertiem. Darba apjoms ir 85 lappuses, to skaitā 3 nodaļas, 9 apakšnodaļas, 10 tabulas, 26 attēli un 4 pielikumi.

Bachelor thesis "Development and promotion of Tukums region as a tourism destination in the international tourism market". The aim of the bachelor thesis is, based on the study of theoretical aspects of tourism destination marketing, research and analysis of Tukums region tourism potential and promotion tools, as well as the results of the research, to develop recommendations for promoting Tukums region in the international tourism market. The work consists of 3 chapters, conclusions, and proposals. The first part of the Bachelor thesis examines the theoretical aspects of the concept of tourism, the marketing of a tourism destination and the elements of a tourism product. The second part of the thesis studies and analyses the potential of Tukums municipality as a tourism destination based on statistics, evaluates the offer of Tukums municipality tourism products. In the third part of the thesis, the author finds out the tourism potential of the Tukums municipality under study by conducting a survey and interviews with tourism experts of the Tukuma region. Thesis consists of 85 pages, including 3 chapters, 9 subsections, 10 tables, 26 figures and 4 appendices.
Development and promotion of Tukums municipality as a tourism destination on the international tourism market
Keywords: Ekonomika; Tūrisma galamērķis; Tūrisma produkti; Tūrisma mārketings; Tūrisma galamērķa potenciāls; Tūrisma vietas konkurētspēja