Emocionālā vardarbība kā iespējamais izteiksmes brīvības ierobežošanas kritērijs - Pole, Māra (Latvijas Universitāte, 2012)
Māras Poles bakalaura darba tēma ir „Emocionālā vardarbība kā iespējamais izteiksmes brīvības ierobežošanas kritērijs”. Darbā ir apskatīta izteiksmes brīvība, emocionālā vardarbība un tās izpausmes formas un pamattiesību ierobežošanas mehānisms. Šī darba mērķis bija pierādīt, ka emocionālā vardarbība ir izteiksmes brīvības tiesisks ierobežošanas kritērijs, kas attiecināms uz leģitīmu mērķi. Darbā tika pausts viedoklis, ka negodprātīga izpausmes brīvība robežojas ar emocionālo vardarbību pret personu. Veicot tiesu prakses un teorijas izpēti un salīdzinājumu Latvijas, Eiropas Savienības un starptautiskā līmenī, darba autore nonāk pie secinājumiem, kas vedina uzsākt diskusiju par cilvēktiesību ierobežošanas mehānismā paredzēto kritēriju „leģitīms mērķis” sasaisti ar emocionālo vardarbību. Atslēgas vārdi: emocionālā vardarbība, izpausmes brīvība, ierobežošanas mehānisms, leģitīms mērķis.

Maras Poles bachelor thesis title “Emotional violence as possible limitation criteria for freedom of expression”. In thesis are description of freedom of expression, emotional violence and its forms and limitation mechanism of fundamental rights. The aim of thesis was to approve statement that emotional violence is legal limitation criteria of freedom of expression what accords/applies to legitimate aim. In thesis is expressed opinion that dishonest freedom of expression comes to across on emotional violence against the person. Performing jurisprudence and theory study and comparison of Latvia, European Union and international level, the author arrives at conclusions that would lead the discussion on human rights mechanism for limiting criteria “legitimate aim” linked to the emotional violence. Keywords: emotional abuse, freedom of expression, limitation mechanism, a legitimate aim.
Emotional violence as a possible limitation criterion for freedom of expressten
Keywords: Juridiskā zinātne