Vidusskolas bibliotēkas sistēma - Gruzis, Jānis (Latvijas Universitāte, 2012)
Kvalifikācijas darba mērķis ir izstrādāt bibliotēkas sistēmu vidusskolas vajadzībām. Sistēma tiks izstrādāta ar tīmekļa tehnoloģiju palīdzību un to izmantos daļējai bibliotēkas funkciju atvieglošanai. Piekļūt tai būs iespējams attālināti, gan caur lokālo, gan globālo tīklu. Piekļuve būs ierobežota ar autorizāciju. Tai ir jāatbalsta datu importēšana, lai būtu iespējams pārsūtīt datus no iepriekšējās sistēmas, tādā veidā nezaudējot datus un iegūstot papildus funkcionalitāti.

Aim of this qualification work is to make a system for high school library needs. System will be made with help of web technologies and used for easing part of library functions. Access to it will be allowed through local and global network and restricted by authorization. It has to support data importing so administration can import large sets of book and reader data. This way it will be possible to import data from old system and will ad more essential functionality to system.
Secondary school library system
Keywords: Datorzinātne