Mākoņdatošanas izmantošana informātikas priekšmetā vidusskolā. - Jēkabsone, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2013)
Izanalizējot informātikas standartu vidusskolā izpētīta mākoņdatošanas izmantošanas iespējas vidusskolā. Veikta aptauja vidusskolas klases skolēnu vidū. Aplūkots vidusskolas izglītojamo pieejamais tehnoloģiju klāsts. Meklēta atbilde uz pētniecisko jautājumu: kādas ir mākoņdatošanas izmantošanas iespējas informātikas priekšmeta apguvē vidusskolā? Sniegti ieteikumi skolotājiem strādājot ar mākoņdatošanu. Atslēgas vārdi: informātika, mākoņdatošana, Google Drive, Skydrive, Dropbox.

Analyzing information technology standards in high school explored the use of cloud computing opportunities for high school. Survey conducted among high school pupils.. Hits high school students of technologies available. Answered the research question: What are the opportunities for the use of cloud computing in mastering the subject in high school? Recommendations for teachers working with cloud computing Key words: informatic cloud computing, , Google Drive, Skydrive, Dropbox.
Use of Cloud Computing in a Subject of Informatic in High School Grades.
Keywords: Pedagoģija