AAS "Balta" darbības analīze - Rubenis, Raimonds (Latvijas Universitāte, 2017)
Latvijas apdrošināšanas tirgū ir apdrošināšanas kompāniju pārblīvējums, kā rezultātā ir augsta konkurence un daļa no vadošajiem apdrošinātājiem strādā ar zaudējumiem.Bakalaura darba mērķis ir, pamatojoties uz AAS “BALTA” un vadošo Latvijas apdrošinātāju darbības datu analīzes pamata, identificēt AAS “BALTA” zaudējumu nesošos posmus un izstrādāt priekšlikumus to novēršanai. Lai sasniegtu darba mērķi, tiek pētīta Latvijas likumdošana, analizēta AAS “BALTA” struktūra, riska vadība un administratīvo izdevumu sadaļa. Autors secina, ka AAS “BALTA” pilnveidojot struktūru, investējot IT un pārskatot darbinieku darba uzdevumus var sasniegt peļņu, nemainot pakalpojuma izcenojumus.

Insurance company clutter in the Latvian marketplace creates even more competitive environment and some part of insurers work with losses. Bachelor's work is based on the AAS "BALTA" and leading Latvian insurers business data analysis, which helpts to identify AAS "BALTA" loss-making stages and develop proposals for it’s elimination. In order to achieve the objective, author has looked deeper into Latvian legislation, analyzed AAS "BALTA" structure, risk management and administrative expenses section. The author concludes that AAS "BALTA" by improving the structure, investing in IT and reviewing employee work objectives can achieve profits without changing service pricing.
AAS "Balta" analysis of operations
Keywords: Ekonomika; organizācijas struktūra; finanšu tirgus mainība; pārmaiņas; apdrošināšana; optimizācija