Dabas parādību nosaukumi krievu un latviešu valodā (salīdzinošais aspekts). - Sprudzāne, Sindija (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darbs ir veltīts krievu un latviešu valodas lietvārdu semantikas analīzei sastatāmā aspektā. Lietvārdi ietilpst leksiski semantiskajā laukā «dabas parādību nosaukumi». Izmantojot kontrastīvās lingvistikas metodes, darba autore salīdzina leksikas vienības krievu un latviešu valodā. Pētījums var filoloģijas studentus, valodniekus, kas nodarbojas ar kontrastīvās lingvistikas, kā arī ar krievu un latviešu valodas sastatīšanas problēmām.

Bachelor thesis is dedicated to semantics settlement between nouns, which are included in lexico-semantic field “natural phenomena names” in Russian and Latvian languages. Using contrastive linguistic methods, the author compares lexical units in Latvian and Russian languages. This study might interest students-philologists, linguists, who work with contrastive linguistics, as well as compilation of Russian and Latvian languages.
Names of Natural Phenomena in the Russian and Latvian Languages: The Comparative Method.
Keywords: Valodniecība; семантика; контрастивная лингвистика; сопоставление; явления природы; лексика