Efektīva datorprezentāciju izmantošana mācību procesā - Sarva, Edīte (Latvijas Universitāte, 2013)
Datorprezentācijas ir bieži lietota mācību metode, lai palīdzētu efektivizēt skolotāja un skolēnu darbu stundās. Šajā darbā ir apskatītas iespējas datorprezentāciju uzlabošanai, izmantojot programmas Microsoft Mouse Mischief un iestrādnes datorprezentāciju veidošanai. Darba mērķis: stundās lietoto datorprezentāciju efektivitātes izvērtējums, ieteikumi to uzlabošanai Uzdevumi: 1.Apkopot informāciju par rīkiem un iestrādnēm datorprezentāciju efektivitātes uzlabošanai 2.Izmēģināt izvēlētos rīkus un iestrādnes, veidojot datorprezentācijas mācību stundām 3.Izvērtēt izvēlēto rīku un iestrādņu efektivitāti, veicot skolēnu aptaujas un novērojumus mācību stundās Skolēniem kopumā ir pozitīva attieksme pret datorprezentāciju iestrādņu un papildinājumu lietošanu, bet pētījumā konstatēts, ka iespējami vairāki būtiski uzlabojumi, lai celtu esošo datorprezentāciju iestrādņu efektivitāti. Atslēgvārdi: datorprezentācijas, MouseMischief

Computer presentations are often used to increase the effectiveness of teacher and student work during lessons. This work concentrates on ways to improve computer presentations by using Microsoft Mouse Mischief and common principles of enhancing computer presentations. Aim: the evaluation of currently used computer presentations and recommendations for possible improvements Tasks: 1.Collect information about tools and common principles for improving computer presentations 2.Test the chosen tools and common principles 3.Evaluate the effectiveness of chosen tools and common principles in creating computer presentations Students have positive attitude towards the tools and common principles of enhancing computer presentations, but several possible improvements were established for increasing the efficiency of currently used common principles for enhancing computer presentations. Key words: computer presentation, Mouse Mischief
Effective use of computer presentations in the teaching/learning process
Keywords: Pedagoģija